H Nέα Υόρκη θα γίνει η πρώτη πόλη των ΗΠΑ με διόδια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Nέα Υόρκη θα γίνει η πρώτη πόλη των ΗΠΑ με διόδια
Οι δημοτικές Αρχές της Νέας Υόρκης αποφάσισαν, να επιβάλλουν από το 2021 «τσουχτερά» διόδια στα Ι.Χ. και τα φορτηγά, που θα κυκλοφορούν στο Μανχάταν.

Με τη θέσπιση διοδίων ευελπιστεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της πολιτείας της Νέας Υόρκης το χρόνιο κυκλοφοριακό έμφραγμα του Μανχάταν. Εφόσον υλοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, τότε θα γίνει η Νέα Υόρκη η πρώτη πόλη των ΗΠΑ, που θα επιβάλλει διόδια στο κέντρο της. Οι δημοτικοί άρχοντες του Big Apple αποφάσισαν, ότι τα διόδια στο Μανχάταν θα αρχίσουν να λειτουργούν το αργότερο έως τα τέλη του 2021, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν, θα αξιοποιηθούν για την επέκταση και τη συντήρηση του μετρό της Νέας Υόρκης.

Το ύψος των διοδίων δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ωστόσο εκτιμάται ότι για τα Ι.Χ. θα κοστίζουν τουλάχιστον 12 δολάρια την ημέρα, ενώ για τα φορτηγά θα είναι τουλάχιστον διπλάσια. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πρωτοβουλία του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, που επανεξελέγη τον Νοέμβριο του 2018, αλλά και οικολόγων ακτιβιστών. Να σημειώσουμε, ότι προβλέπονται ήδη διόδια για πολλές γέφυρες και τούνελ, που οδηγούν στο Μανχάταν, οπότε μιλάμε για μία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, για όσους θέλουν να κινηθούν με αυτοκίνητο στο κέντρο της αμερικανικής πόλης.

Όσοι αντιτίθενται σε αυτό το μέτρο, υποστηρίζουν ότι πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους που κατοικούν στην περιφέρεια και είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το Ι.Χ. τους, επειδή βρίσκονται μακριά από το δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η Nέα Υόρκη εκτιμάται πάντως, ότι θα κάνει απλά την αρχή και ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν πιθανότατα το παράδειγμά της και άλλες αμερικανικές μητροπόλεις, όπως το Λος Άντζελες, που αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα με την πυκνή κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider