Νέο Volvo XC90: Η εξέλιξη της πολυτέλειας και της καινοτομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο Volvo XC90: Η εξέλιξη της πολυτέλειας και της καινοτομίας
Το κορυφαίο SUV της σουηδικής Volvo αποτέλεσε την απαρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με την έξυπνη λειτουργικότητα και τη σκανδιναβική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Το Volvo XC90 ξεπέρασε κάθε προσδοκία τόσο σε απόδοση όσο και σε εμπορική επιτυχία, καθώς η κομψότητα και η μηχανολογική του αρτιότητα το κατέστησαν σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium SUV.

Αισθητική και μηχανολογική ανανέωση

Για το 2019 το XC90 ανανεώνεται σημαντικά, προσθέτοντας νέες υβριδικές κινητήριες μονάδες στη γκάμα του και αναβαθμίζοντας την εικόνα στο αμάξωμα, στο εσωτερικό αλλά και τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Volvo XC90

Η κορυφαία plug in υβριδική έκδοση T8 διαθέτει μια νέα μπαταρία, προηγμένο σύστημα φόρτισης και αποδίδει πλέον 390 ίππους. Η αυτονομία του συστήματος Τ8 Twin Engine, για κίνηση μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, έχει αυξηθεί κατά περίπου15%. Την στρατηγική της Volvo για τον εξηλεκτρισμό όλης της γκάμας των μοντέλων της, που έχει ήδη συντελεστεί, έρχεται να υποστηρίξει και η ανάπτυξη δύο νέων ήπιων υβριδικών μονάδων κίνησης. Με τους κωδικούς B5 και B6, οι μονάδες αυτές συνδυάζουν δίλιτρο turbo κινητήρα ντίζελ και βενζίνης αντίστοιχα, ηλεκτρική υποβοήθηση 14 ίππων και ένα νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, που τροφοδοτεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Οι νέες μονάδες ισχύος B5 και B6 αποδίδουν 235 και 310 ίππους αντίστοιχα, παρουσιάζοντας σημαντικά μειωμένη κατανάλωση 15% σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης χωρίς το υβριδικό σύστημα. Οι νέοι κινητήρες συνδυάζονται και αυτοί με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της Volvo, το οποίο εξασφαλίζει δυναμικές επιδόσεις και απολαυστική οδήγηση.

Volvo XC90

Το εξαιρετικά στιβαρό αμάξωμα των 4,953 μέτρων του νέου Volvo XC90 χρησιμοποιεί το πλαίσιο SPA, το οποίο εξασφαλίζει κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων. Διατίθεται σε πενταθέσιες ή επταθέσιες εκδόσεις, όλες με προηγμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους τέσσερις τροχούς. Οι αλλαγές στο αμάξωμα για το 2019 αφορούν στη μάσκα, τους νέους τροχούς και την ανανεωμένη παλέτα χρωμάτων, ενώ στο εσωτερικό έχει προστεθεί η δυνατότητα επιλογής μία νέας και οικολογικής μάλλινης επένδυσης καθισμάτων, πολυτελούς υφής.

Ασφάλεια που εντυπωσιάζει

Με δεκάδες συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, το Volvo XC90 αποτέλεσε σημείο αναφοράς και σε ότι έχει να κάνει με την ενεργητική ασφάλεια. Η εξέλιξη ωστόσο δεν σταματά ποτέ και έτσι, το νέο Volvo XC90 ενσωματώνει πλέον υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, τόσο στο City Safety με αυτόματο φρενάρισμα, όσο και στο σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System). Με αυτό τον τρόπο, το αυτοκίνητο υποβοηθά τον οδηγό στον σωστό ελιγμό αποφυγής του ατυχήματος. Παράλληλα, έχει προστεθεί το σύστημα αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το Oncoming Lane Mitigation. Τέλος προστέθηκε η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος στο σύστημα Cross Traffic Alert.

Volvo XC90

Άνεση και ευρυχωρία για πέντε ή επτά

Η ευφυής πολυτέλεια του νέου Volvo XC90 συνεχίζεται και στην αξιοποίηση των χώρων του μεγάλου αμαξώματος. Τα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς είναι υπερυψωμένα σε σύγκριση με τα εμπρός για να έχουν οι επιβάτες τους καλύτερη θέα. Η άνεση τόσο για πέντε, όσο και για 7 επιβάτες είναι παροιμιώδης τόσο με την βασική ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, όσο και με την προαιρετική αερανάρτηση, η οποία προσαρμόζεται αυτόματα σε κάθε είδος οδοστρώματος. Για την απόλυτη ηχητική απόλαυση στο εσωτερικό, το κορυφαίο σύστημα ήχου B&W με τα 19 ηχεία προσομοιώνει την απόλυτη ακουστική απόλαυση αίθουσας συναυλιών, ενώ το σύστημα της Harman Kardon με 14 ηχεία εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση κάθε είδους μουσικής.

Volvo XC90

Οδήγηση που συναρπάζει

Στο εσωτερικό του νέου Volvo XC90, απόλυτος κυρίαρχος είναι ο οδηγός. Τα κάθισμά του, -όπως και αυτό του συνοδηγού- διατίθεται με λειτουργίες μασάζ και αερισμού, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητά του ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος φωτισμού και υποστηρίζεται από το σύστημα Head Up Display. Το τελευταίο προβάλλει πληροφορίες πάνω στο παρμπρίζ, ώστε να μη χρειάζεται ο οδηγός να παίρνει το βλέμμα του από το δρόμο.

Volvo XC90

Τα προγράμματα οδήγησης Comfort, Dynamic, Eco, Off-road και Individual, επιτρέπουν στον οδηγό να επιλέγει ανάλογα με τη διάθεσή του ή τις συνθήκες, την απόλυτη προσαρμογή του αυτοκινήτου. Το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Sensus, υποστηρίζει φωνητικές εντολές και όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας μέσω Apple CarPlay και Android Auto, ενώ η μεγάλη, υψηλής ανάλυσης και κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής εξασφαλίζει άψογη αναγνωσιμότητα και αμεσότητα ελέγχου.

Volvo XC90

Με τιμές που ξεκινούν από 77.972 ευρώ, εκπομπές CO2 από μόλις 52 γρ./χλμ. και εκατοντάδες δυνατότητες εξατομίκευσης, το νέο Volvo XC90 αποτελεί την επιτομή της βιώσιμης, ευφυούς και ουσιαστικής πολυτέλειας. Η υιοθέτηση νέων λύσεων ηλεκτροκίνησης, που αυξάνουν την απόδοση και μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα, εξασφαλίζουν κορυφαία απόλαυση οδήγησης, με σημαντικά περιορισμένο κόστος χρήσης, συνθέτοντας ένα κορυφαίο SUV το οποίο κυριολεκτικά «τετραγωνίζει τον κύκλο».

Volvo XC90

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider