Με ελληνικό γονίδιο το νέο Ford Puma

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ελληνικό γονίδιο το νέο Ford Puma
Στην αισθητική του αναμενόμενου μικρού crossover της Ford έχει συμβάλλει σημαντικά και ο Έλληνας σχεδιαστής Γιώργος Σαριδάκης.

O διευθυντής σχεδίασης του αμαξώματος και του εσωτερικού όλων των νέων μοντέλων στη Ford Ευρώπης, ο Γιώργος Σαριδάκης, είναι υπεύθυνος για τη μελλοντική αισθητική ταυτότητα της μάρκας, όπως αυτή αποτυπώνεται και στο μικρό crossover Puma.

Ford Puma

Το νέο μοντέλο αναμένεται στη χώρα μας αρχές του 2020 και υιοθετεί μια νέα αρχή στη σχεδίασή του, η οποία εκπορεύεται από μελέτες που έχουν ως κοινή συνισταμένη τις απαιτήσεις των μελλοντικών του αγοραστών.

Ford Puma

Μέσω του Γιώργου Σαριδάκη, η Ford εφαρμόζει έναν ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, που έχει ως πρώτο στόχο τη δημιουργία ενός ιδιαίτερα πρακτικού αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με τον κ. Σαριδάκη, “αυτό που κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι διαθέτει δυνατές αναλογίες. Είναι 55 χιλιοστά πιο φαρδύ από ένα Fiesta, για παράδειγμα” με το οποίο μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο.

Ford Puma

Παρότι η απαίτηση να είναι ένα αυτοκίνητο δυναμικό και συναρπαστικό από αισθητική άποψη αντίκειται στο στόχο να είναι ταυτόχρονα και πρακτικό, στην περίπτωση του Ford Puma η ευφυία της σχεδιαστικής ομάδας υπό το Γιώργο Σαριδάκη έδωσε την ιδανική λύση. Το μοντέλο είναι τολμηρό τόσο εμπρός, όσο και πίσω, με μια αρκετά ψηλή βασική γραμμή αμαξώματος και αντίστοιχα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα. Το ποιοτικό εσωτερικό, ταυτόχρονα, υιοθετεί πρωτοποριακές λύσεις που αναβαθμίζουν την διευκόλυνση οδηγού και επιβατών στην καθημερινότητα.

Ford Puma

Στο νέο Ford Puma, παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, ο χώρο αποσκευών έχει χωρητικότητα 456 λίτρων, ενώ έχει δημιουργηθεί σε αυτόν το MegaBox, ένας επιπρόσθετος αποθηκευτικός χώρος 80 λίτρων στο κάτω μέρος, ο οποίος είναι επενδεδυμένος με αδιάβροχο υλικό που επιτρέπει όχι μόνο το πλύσιμό του και την απομάκρυνση τυχών ακαθαρσιών, αλλά και την αποστράγγιση του νερού.

Ford Puma

Πολλές ακόμα πρακτικές λύσεις, όπως η ενσωματωμένη στην πίσω πόρτα εταζέρα και το τριών θέσεων πάτωμα του χώρου αποσκευών, συνθέτουν ένα μοντέλο που απευθύνεται τόσο στις αισθήσεις, όσο και στις πρακτικές ανάγκες του οδηγού. Στο video που ακολουθεί, δίνεται μια παραστατική σύνοψη όλων των ζητούμενων κατά τη δημιουργία του νέου Ford Puma και με ποιο τρόπο η ομάδα των σχεδιαστών ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider