Εξηλεκτρισμός για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξηλεκτρισμός για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (pics)
Τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παροχές αντίστοιχων εισαγωγικών εταιρειών, είναι πλέον στη διάθεση του Υ.Π.ΕΝ. για τις υπηρεσιακές του ανάγκες.

Η προοπτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαγράφεται όλο και πιο ελπιδοφόρα, καθώς η ελληνική πολιτεία μπαίνει στη λογική της χρήσης τους. Αυτό τουλάχιστον άφησε να διαφανεί η ομιλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, κατά την παραλαβή τριών ολοκαίνουριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τις υπηρεσιακές ανάγκες του υπουργείου του.

Volksawagen e-Golf
Volkswagen e-Golf

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση με παρόντες τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και εκπροσώπων των εταιρειών που διέθεσαν τα τρία αυτοκίνητα. Τα νέα VW e-Golf, Nissan Leaf και BMW i3 θα αντικαταστήσουν αντίστοιχο αριθμό αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες, που χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου για τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις.

Volksawagen e-Golf
Ο  Υ.Π.ΑΝ. κ. Κωστής Χατηδάκης, στο ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf.

Αντίστοιχοι με τον αριθμό των αυτοκινήτων φορτιστές τοποθετήθηκαν τόσο στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης όσο και στον εσωτερικό του υπουργείου, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες αναπλήρωσης ενέργειας των τριών αυτοκινήτων.

Nissan Leaf
Το ηλεκτρικό Nissan Leaf.

Το νέο Nissan Leaf με την μπαταρία των 40 kWh, έχει αυτονομία κίνησης 389 χλμ. σε αστικό κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωσης και εκπομπών του WLTP. Το ηλεκτρικό Nissan είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 33.990 ευρώ.

Το ηλεκτρικό Nissan Leaf.
Ο κ. Χατζηδάκης περιεργάζεται τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του ηλεκτρικού Nissan Leaf. 

Αντίστοιχα, Το Volkswagen e-Golf έχει αυτονομία που φτάνει τα 316 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο και τα 232 χιλιόμετρα σε συνδυασμένο (υπολογισμένη πάντα κατά WLTP), χάρη στην προηγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 35,8 kWh που διαθέτει. Οι τιμές του στην Ελλάδα ξεκινούν από τις 39.950 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider