Τα επόμενα μοντέλα της Volvo θα βασίζονται σε μία κοινή τεχνολογική πλατφόρμα

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα επόμενα μοντέλα της Volvo θα βασίζονται σε μία κοινή τεχνολογική πλατφόρμα
To Volvo EX90 (Πηγή: Volvo)
Η Volvo Cars παρουσιάζει τη νέα της τεχνολογική στοίβα που θα επιτρέπει τη συνεχή βελτίωση των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Στην Capital Markets Day που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ, η Volvo Cars αποκάλυψε τη νέα στρατηγική της για την τεχνολογική εξέλιξη των οχημάτων της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλα τα μελλοντικά της ηλεκτρικά μοντέλα θα βασίζονται σε μία ενιαία τεχνολογική στοίβα, την Volvo Cars Superset, που θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αποδοτικότητα και δυνατότητα συνεχιζόμενης αναβάθμισης.

Η προσέγγιση αυτή ξεκινά με το EX90, ενώ όλα τα επόμενα ηλεκτρικά οχήματα της Volvo θα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τον ίδιο τεχνολογικό πυρήνα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μοντέλα θα βασίζονται σε κοινά συστήματα λογισμικού, κατασκευαστικά στοιχεία και hardware, που θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οχήματος. Η συγκεκριμένη τεχνολογική στοίβα θα επιτρέπει στη Volvo να βελτιώνει συνεχώς όλα τα μοντέλα της μέσω της ίδιας διαδικασίας εξέλιξης.

Volvo Superset
Volvo Superset

Ο Άντερς Μπελ, Επικεφαλής Μηχανολογικής Εξέλιξης και Τεχνολογίας στη Volvo Cars, τόνισε τη σημασία της νέας αυτής στρατηγικής: «Η τεχνολογική στοίβα Volvo Cars Superset μας επιτρέπει να επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη βελτίωση μίας κοινής πλατφόρμας, αντί να διασπάμε τις προσπάθειές μας σε διαφορετικά projects. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αυτοκίνητα με υψηλότερη ποιότητα και ταχύτερους χρόνους παραγωγής, ενώ θα επιτρέπει στα οχήματα να βελτιώνονται συνεχώς με το πέρασμα του χρόνου».

Παράλληλα, η Volvo παρουσίασε τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα SPA3, που θα υποστηρίζει τα μελλοντικά της ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το επερχόμενο EX60. Η SPA3 θα προσφέρει αυξημένη υπολογιστική ισχύ και καλύτερη δυνατότητα αναβάθμισης, επιτρέποντας την παραγωγή οχημάτων διαφόρων μεγεθών με τη χρήση της ίδιας τεχνολογικής βάσης. Η σπονδυλωτή αυτή αρχιτεκτονική θα συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εξέλιξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider