Ακόμα ένα πρωτότυπο του νέου WRX από τη Subaru

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ακόμα ένα πρωτότυπο του νέου WRX από τη Subaru

Την εικόνα μιας νέας πρότασης, που ονομάζεται Viziv Tourer και θα αποκαλυφθεί στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις 6 Μαρτίου, αποκάλυψε η Subaru.

Το μοντέλο αποτελεί μια ματιά στο μέλλον του επόμενου στέισον WRX, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει μαζί με την τετράθυρη εκδοχή, της οποίας το πρωτότυπο Viziv του 2017, που εικονίζεται στη συνέχεια, είχε παρουσιαστεί πέρυσι.

Στην εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, βλέπουμε μια λεπτομέρεια από τα πίσω φώτα του Viziv Tourer και μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών, ωστόσο φαίνεται πιο «προσγειωμένο» αισθητικά από το παλαιότερο Viziv Concept και σίγουρα πιο κοντά στην τελική μορφή του μοντέλου παραγωγής. Το Viziv Tourer είναι πιθανό να έχει παρόμοιες διαστάσεις με το σεντάν πρωτότυπο, δηλαδή μήκος 4,63 μέτρα και πλάτος 1,950, που σημαίνει ότι θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το υφιστάμενο WRX.

Τα επόμενα WRX θα βασίζονται στο νεότερο πλαίσιο της Subaru, το οποίο έκανε την πρώτη του παρουσία στα νέα Impreza και XV με τεράστιες βελτιώσεις στη δομική ακαμψία. Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση της τεχνολογίας EyeSight της Subaru, των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης δηλαδή που επιτρέπουν λειτουργίες όπως η αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης, μια προηγμένη προειδοποίηση πλευρικής σύγκρουσης και ανίχνευση κόπωσης οδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το Impreza όσο και το XV αναδείχτηκαν εντός του 2017 από τον ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP, τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στην κατηγορία τους.

Με το νέο πλαίσιο, τα WRX της επόμενης γενιάς θα μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο τους κορυφαίους κινητήρες boxer της Subaru, όσο και τους μικρότερους τετρακύλινδρους. Ταυτόχρονα όμως είναι εξελιγμένο έτσι ώστε να υποστηρίζει τόσο υβριδικές, όσο και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Προς το παρόν η ιαπωνική μάρκα τηρεί σιγή ιχθύος για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Viziv Tourer Concept, με την αποκάλυψη όμως του μοντέλου σίγουρα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία. Βέβαιο θεωρείται ότι οι και οι δύο εκδόσεις των μελλοντικών WRX θα διαθέτουν την μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς με την ονομασία Symmetrical All Wheel Drive για την οποία η Subaru είναι ιδιαίτερα υπερήφανη.

Ακόμα ένα πρωτότυπο του νέου WRX από τη Subaru
Ακόμα ένα πρωτότυπο του νέου WRX από τη Subaru

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider