Μολδαβία: Εντελώς οριακή η έκβαση στο δημοψήφισμα για την ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μολδαβία: Εντελώς οριακή η έκβαση στο δημοψήφισμα για την ΕΕ
Το δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή στη Μολδαβία με το ερώτημα αν πρέπει να εγγραφτεί στο Σύνταγμα ο στόχος της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει σε εντελώς οριακή έκβαση.

Το δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή στη Μολδαβία με το ερώτημα αν πρέπει να εγγραφτεί στο Σύνταγμα ο στόχος της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει σε εντελώς οριακή έκβαση, κατά τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε σήμερα η εκλογική επιτροπή.

Το «όχι» κυριαρχούσε στην κούρσα, όμως η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των μελών της μολδαβικής διασποράς ανέτρεψαν την τάση in extremis.

Με καταμετρημένο πάνω από το 98% των ψηφοδελτίων, το «ναι» επικρατεί με οριακή διαφορά (50,03% των ψήφων).

Την Κυριακή, 20/10, η Μολδαβία ψήφισε για να εκλέξει πρόεδρο και για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι τον ευρωπαϊκό δρόμο της, σε μια κρίσιμης σημασίας διπλή ψηφοφορία για το μέλλον αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας με φόντο καταγγελίες για ρωσική ανάμιξη.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου χθες συγκέντρωσε το 34% των ψήφων έναντι 30% του κύριου αντιπάλου της Αλεξάντρ Στογιάνογλο, με καταμετρημένο το 14% των ψήφων, ένα αποτέλεσμα που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου μεταξύ των δύο πολιτικών στις 3 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: 9 τραυματίες σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Η Χάρις κατηγόρησε τον Τραμπ πως «υποβιβάζει» το προεδρικό αξίωμα

Η Ρωσία χαρακτήρισε «απάτη» τη διαβεβαίωση των ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider