Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο - «Make or break» οι 1.470

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο - «Make or break» οι 1.470
Τάση αφύπνισης καταγράφεται στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές που δίνουν αγοραστικό σήμα.

Τάση αφύπνισης καταγράφεται στο Χρηματιστήριο στις τελευταίες συνεδριάσεις, με το φόβο βέβαια να καραδοκεί σε πολλά χαρτοφυλάκια λόγω πιθανώς νέων εγκλωβισμών.

Υπό αυτό το πρίσμα καταγράφεται ακόμη χαμηλή κινητικότητα και περιορισμένες πρωτοβουλίες από τους επενδυτές. Από αύριο ξεκινάνε οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο από την Παπουτσάνης, με τη Σαράντης να ακολουθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη το «βαρύ πυροβολικό» της Metlen.

Όπως αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης της Fast Finance, «ξύπνησε μετά από μεγάλο διάστημα η αγορά και έκλεισε με σημαντικά κέρδη της εβδομάδα δοκιμάζοντας πάλι το 1450 επίπεδο. Θυμίζουμε ότι το 1.470 είναι το μεγάλο make or break για τον ΓΔ. Το 1.430 γίνεται και πάλι κοντινή στήριξη ενώ έδωσε αγοραστικό
σήμα και ο τραπεζικός που ουσιαστικά ήταν και ο αδύναμος κρίκος του προηγούμενου διαστήματος. Πάντα σε ένα ανοδικό κύκλο μεγάλο η μικρό τα δεικτοβαρή χαρτιά έχουν τον πρώτο λόγο και ειδικά ο τραπεζικός κλάδος. Οι εκροές από αμοιβαία και ξένους θεσμικούς έχουν πάντα ουρές στην ανοδική κίνηση με την διαφορά ότι πλέον υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά».

«Τα αποτελέσματα βοηθάνε προς την θετική κατεύθυνση ενώ μόνο αναβαθμίσεις μπορούμε να έχουμε μπροστά μας. Τα ελληνικά ομόλογα φαίνεται να είναι πιο ελκυστικά από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες ενώ ότι Ελληνικό βγαίνει προς πώληση απορροφάτε εύκολα σε πρώτο χρόνο» συμπληρώνει ο έμπειρος χρηματιστής.

Στο ταμπλό εκτός από την αντίδραση του τραπεζικού συνεχίζει να ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ που πλέον πλησιάζει και τα υψηλά έτους. Ο όμιλος Στασινόπουλου φαίνεται να ξυπνά μετά και την τοποθέτηση στην Cenergy ενώ αγοραστικό σήμα μας έδωσε και ο τίτλου του Μυτιληναίου. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ συνεχίζει την σταθερότητα και την επαφή με το 18 επίπεδο ενώ η Eurobank στον τραπεζικό συνεχίζει να έχει και την καλύτερη συμπεριφορά στον κλάδο. Ο ΟΤΕ με τον ΟΠΑΠ συνεχίζουν να διαπραγματεύονται πέριξ του 16 περιμένοντας την ευκαιρία για υψηλότερα, αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης.

Παράλληλα, με τη συμμετοχή ισχυρού ξένου επενδυτή, στα πρότυπα των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, ξεκινά σήμερα 21 Οκτωβρίου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Attica Bank. Η αύξηση κεφαλαίου θα κλείσει οριστικά την πόρτα στο προβληματικό παρελθόν της Attica Bank, ανοίγοντας τον δρόμο για μία νέα Τράπεζα υγιή, πλήρως κεφαλαιοποιημένη και κερδοφόρα, ικανή για αποδόσεις και μέρισμα στους μετόχους της, η οποία θα συμβάλλει δυναμικά και ανταγωνιστικά στη χρηματοδότηση της οικονομίας, αποτελώντας τον πέμπτο τραπεζικό πόλο.

Στο ταμπλό ο ΓΔ καταγράφει οριακές μεταβολές στις 1.442,96 μονάδες, με τον τζίρο να χαμηλώνει στα 3,94 εκατ. ευρώ. Στις 1.238,11 μονάδες ο ΔΤΡ και στις 3.518,34 μονάδες ο FTSE 25.

Στις τράπεζες συνεχίζει ανοδικά η Πειραιώς με κέρδη 0,41% στα 3,883 ευρώ, την Κύπρου στο 0,47% και την Alpha στο 0,29% υψηλότερα. Κέρδη 0,29% και για την ΕΤΕ ενώ ήπιες απώλειες καταγράφει η Eurobank στα 2,046 ευρώ.

Ελαφρώς υψηλότερα των 9 ευρώ η Cenergy ενώ σταθερή στα 33,90 ευρώ παραμένει η Metlen. Κέρδη 0,23% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 17,76 ευρώ, με τα ΕΛΠΕ στα 7,105 ευρώ.

Οριακές απώλειες για ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ, ενώ στα 34 ευρώ πατάει η ΕΕΕ.

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Σαράντης στα 11,20 ευρώ.

Απώλειες για Aegean, Τιτάν, Lamda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Ξεκινά σήμερα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Πώς θα γίνει, τι επενδύουν οι μέτοχοι

Επαγγελματίες: 4 στους 10 δηλώνουν ετήσιο τζίρο κάτω από 30.000 ευρώ

ΟΑΚΑ: Στα «σκαριά» ο διαγωνισμός για το λίφτινγκ – Πώς θα γίνει η ανακαίνιση του αθλητικού συγκροτήματος 

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider