Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)

Με εντελώς νέα εμφάνιση, πλαίσιο και μηχανικά μέρη, το Kia Ceed τρίτης γενιάς έρχεται να αποτελέσει μια υπολογίσιμη δύναμη σε μια από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, την C.

Ταυτόχρονα, εξοπλισμένο με τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, το νέο Ceed φιλοδοξεί να αποτελέσει και ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Το νέο όνομα, Ceed αντί cee’d, υπογραμμίζει και αυτό με τη σειρά την εντελώς διαφορετική υπόσταση του νέου μοντέλου της κατηγορίας C της Kia. Στην τρίτη του πλέον γενιά, το Ceed διαθέτει πιο φαρδύ και χαμηλό αμάξωμα, ενώ οι γραμμές του είναι λιγότερο απαλές και πιο «κοφτές», στα πρότυπα του νέου μεσαίοτ μοντέλου Stinger.

Αισθητικά πιο δυναμικό εξωτερικά, ποιοτικά αναβαθμισμένο εσωτερικά, το Ceed θα διαθέτει μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και κορυφαία συναρμογή. Τα ξεχωριστά κυκλικά όργανα τονίζουν και αυτά το σπορ χαρακτήρα της κατασκευής, ενώ ψηλά στο κέντρο του ταμπλό θα τοποθετείται η ψηφιακή οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, η οποία ανάλογα με την έκδοση θα έχει διαγώνιο 5, 7 ή 8 ιντσών.

Εξοπλισμένο με ιδιαίτερα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, το νέο Ceed θα έχει τη δυνατότητα ημι-αυτόνομης κίνησης επιπέδου 2 στον αυτοκινητόδρομο, με ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα, σε συνδυασμό με το ενεργό cruise control. Επιπρόσθετα, θα διαθέτει σύστημα αυτόματης πέδησης με δυνατότητα αναγνώρισης πεζών, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και προειδοποίηση διασταυρούμενων οχημάτων κατά την όπισθεν, μεταξύ άλλων.

Παρά το γεγονός ότι το νέο Ceed θα έχει το ίδιο μήκος μεταξονίου με το απερχόμενο μοντέλο, οι χώροι για τους επιβάτες έχουν βελτιωθεί, καθώς έχει αυξηθεί ο χώρος στο ύψος των ώμων και το εσωτερικό ύψος στις εμπρός θέσεις, καθώς τα καθίσματα είναι πλέον τοποθετημένα χαμηλότερα. Ταυτόχρονα και ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλύτερο όγκο, που φτάνει πλέον στα 395 λίτρα.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη μικρότερος κινητήρας βενζίνης θα είναι ο τρικύλινδρος turbo 1.0 λίτρου με ισχύ 120 ίππων, ένας νέος τετρακύλινδρος turbo 1.4 λίτρων με ισχύ 140 ίππων και ο ατμοσφαιρικά τροφοδοτούμενος 1.4 λίτρων με ισχύ 100 ίππων, ο οποίος θα αποτελεί και την πιο προσιτή επιλογή της γκάμας.

Με καύσιμο το diesel, μια νέα βελτιωμένη έκδοση του 1.6 CRDi θα είναι διαθέσιμη με απόδοση 115 ί 136 ίππους. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, εκτός των πιο ισχυρών εκδόσεων που θα μπορούν να εξοπλιστούν και με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το νέο Ceed αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές προς το τέλος του καλοκαιριού, και όπως και κάθε Kia, θα συνοδεύεται από εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων.

Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)
Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)
Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)
Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)
Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)
Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)
Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider