Η Volkswagen έδωσε 20 δισ. ευρώ για…  μπαταρίες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Volkswagen έδωσε 20 δισ. ευρώ για…  μπαταρίες

Φουλ… επίθεση στην ηλεκτροκίνηση ετοιμάζεται να παίξει η Volkswagen που εξασφάλισε προμήθειες μπαταριών αξίας 20 δισ. ευρώ αυξάνοντας τις πιέσεις σε άλλες εταιρείες όπως η Tesla η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα την παραγωγή του Model 3.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου θα εξοπλίσει 16 εργοστάσια που μέχρι το 2022 θα ξεκινήσουν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή τη στιγμή ηλεκτρικά οχήματα παράγουν μόλις τρία εργοστάσια της Volkswagen. Η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάζει τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα κάθε χρόνο από το 2025 και έπειτα.

Η συμφωνία ύψους 20 δισ. δολαρίων αφορά μόνος τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας και θα ακολουθήσει επιπλέον συμφωνία για την Αμερική. Συνολικά το ποσό που σχεδιάζει να δαπανήσει η εταιρεία για την αγορά μπαταριών στο πλαίσιο του προγράμματος της για την ηλεκτροκίνηση θα φθάσει τα περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Η Volkswagen θα παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στο 2018 και αναμένεται να ακολουθήσουν δεκάδες ακόμη τα επόμενα χρόνια.

Τον επόμενο χρόνο ο όμιλος θα παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο «σχεδόν κάθε μήνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Ματίας Μούλερ κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της εταιρείας. «Έτσι σκοπεύουμε να προσφέρουμε τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων του κόσμου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider