Η Mercedes πιστεύει στο ντίζελ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Mercedes πιστεύει στο ντίζελ

Πρόσφατα η Mercedes ανακοίνωσε νέα γενιά υβριδικών μονάδων κίνησης με diesel κινητήρες εσωτερικής καύσης, δίνοντας εμμέσως το μήνυμα της πίστης σε αυτού του είδους τα σύνολα, παρότι τόσο πολύ έχουν κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια.

Είναι γεγονός ότι οι diesel εκπέμπουν μεγαλύτερες ποσότητες οξειδίων του αζώτου (NOx) και αιωρούμενων σωματιδίων (PM) σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης, ταυτόχρονα όμως καταναλώνουν πολύ λιγότερο καύσιμο για την παραγωγή του ίδιου έργου και επομένως εκπέμπουν σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes Ντίτερ Ζέτσε, μπορεί οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με κινητήρες diesel να μειώνονται, λόγω της πληθώρας εναλλακτικών επιλογών πλέον, ωστόσο οι οδηγοί αντιλαμβάνονται τα οφέλη αυτού του είδους των κινητήρων και συνεχίζουν να τους αγοράζουν μαζικά. Μάλιστα ανάφερε ως παράδειγμα τις πωλήσεις της Mercedes, όπου το 50% αφορούν αυτοκίνητα με κινητήρα diesel.

Πράγματι ο κινητήρας diesel, ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο, καταναλώνει πολύ λιγότερο καύσιμο σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης ή τους υβριδικούς, οι οποίοι βασίζονται σε αυτές τις συνθήκες μόνο στον κινητήρα εσωτερικής καύσης για την κίνησή τους.

Για τους οδηγούς λοιπόν που πραγματοποιούν πολλά χιλιόμετρα σε ταξίδια και εκτός πόλης, οι diesel κινητήρες παραμένουν η καλύτερη επιλογή. Αντίθετα, εντός πόλεων, τα υβριδικά αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης έχουν πλεονέκτημα, τόσο όσον αφορά στην κατανάλωση, όσο και στους ρύπους. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, υπάρχουν και τα εναλλακτικά καύσιμα όπως το φυσικό αέριο, το οποίο υπερτερεί της βενζίνης και του diesel τόσο σε κατανάλωση, όσο και σε εκπεμπόμενους ρύπους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes το πιο σημαντικό στοιχείο δεν είναι η δαιμονοποίηση κάποιου καυσίμου. Αντίθετα, πρέπει οι οδηγοί να ενημερωθούν σφαιρικά για το πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε τύπου καυσίμου, ώστε ανάλογα με τη χρήση που επιφυλάσσουν στο όχημά τους, να επιλέξουν την ιδανική για αυτούς λύση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider