Υβριδικό με 400 ίππους το επόμενο Ford Focus RS

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υβριδικό με 400 ίππους το επόμενο Ford Focus RS

Η τέταρτη γενιά του Ford Focus RS θα παρουσιαστεί το 2019 και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ford θα είναι υβριδικό, με στόχο τόσο την αύξηση της ισχύος, όσο και τη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Το νέο Ford Focus θα αποκαλυφθεί online στις 10 Απριλίου όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα δούμε την κορυφαία του έκδοση. Όπως και η σημερινή, θα είναι τετρακίνητη και θα διαθέτει τον ίδιο με σήμερα 2,3 λίτρων τρετρακύλινδρο turbo κινητήρα, που αποδίδει 350 ίππους. Στη νέα γενιά, ο κινητήρας θα αυξήσει την ισχύ του περίπου στους 370 ίππους, ενώ ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V θα υποστηρίζει τον ηλεκτρικό κινητήρα που αναμένεται να προσθέτει 30 έως 40 ίππους και αρκετά Nm ροπής κατά την επιτάχυνση.

Η φόρτιση των μπαταριών θα πραγματοποιείται κατά το φρενάρισμα και από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το επιπλέον βάρος των μπαταριών και του ηλεκτρικού κινητήρα αναμένεται να ισοσκελιστεί μερικώς από το πιο ελαφρύ πλαίσιο, που όπως φημολογείται είναι υπεύθυνο για μείωση του βάρους κατά 50 κιλά στις απλές εκδόσεις του Focus.

Βασικός στόχος της Ford είναι η επόμενη γενιά του Ford Focus RS να προσφέρει αντίστοιχες ή και καλύτερες επιδόσεις από τους κορυφαίους ανταγωνιστές του, δηλαδή το Audi RS3 και τη Mercedes A45 AMG. Το πρώτο αποδίδει ήδη 400 ίππους χάρη στον πεντακύλινδρο 2,5 λίτρων turbo κινητήρα του, ενώ η δεύτερη, στη νέα γενιά της, φημολογείται ότι θα αποδίδει επίσης την ίδια ισχύ, χάρη στον ισχυρότερο δίλιτρο turbo κινητήρα. Ταυτόχρονα ωστόσο η Ford επιθυμεί να μειώσει το εκπεμπόμενο CO2 του μοντέλου, καθώς έως το 2021 πρέπει να έχει φτάσει το στόχο της Ε.Ε. για μέσο όρο εκπομπής όλων των αυτοκινήτων της όχι πάνω από 95 γρ./χλμ.

Μια ακόμα πρωτιά που θα έχει η επόμενη γενιά του Focus RS,πέραν της υβριδικής τεχνολογίας και της μεγάλης αύξησης της ισχύος, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ένα προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ήδη οι Γερμανοί ανταγωνιστές του προσφέρουν ανάλογη δυνατότητα. Ωστόσο, τόσο η υβριδική τεχνολογία όσο και το νέο σύστημα μετάδοσης αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά την τιμή του Focus RS τέταρτης γενιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider