Ferrari και Φέτελ «έλαμψαν» στο Μπαχρέιν

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ferrari και Φέτελ «έλαμψαν» στο Μπαχρέιν

Σε έναν αγώνα που είχε πολύ σασπένς , ο Γερμανός οδηγός της Ferrari κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του στους δύο πρώτους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος και να απομακρυνθεί βαθμολογικά από τον πιο ισχυρό του αντίπαλο, τον Λιούις Χάμιλτον, που από την 9η θέση της εκκίνησης κατάφερε να τερματίσει τρίτος.

Δεύτερος στον αγώνα βρέθηκε ο Φιλανδός Μπότας, με Mercedes, ο οποίος καταδίωξε μεν τον Φέτελ αλλά δεν κατάφερε παρά να τον ακολουθήσει, παρότι στους τελευταίους γύρους ο Γερμανός αγωνιζόταν με τελειωμένα τα μαλακά ελαστικά της Pirelli.

Δραματικός ήταν ο αγώνας για τις δύο Red Bull, καθώς ο Φερστάπεν εγκατέλειψε από κλατάρισμα μετά από επαφή με τον Χάμιλτον, ενώ ο Ρικιάρντο από πρόβλημα στα ηλεκτρικά.

Αντίθετα, το πάρτι της ζωής της έκανε η ομάδα της Toro Rosso, η οποία κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, την καλύτερη για τον κινητήρα της Honda εδώ και χρόνια αλλά και για την ίδια την ομάδα. Ο Γάλλος Γκασλί, παρά το νεαρό της ηλικίας του, φαίνεται να διαθέτει όχι μόνο το ταλέντο, αλλά και τον επαγγελματισμό ενός μελλοντικού πρωταθλητή.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό ενός τεχνικού κατά τη διαδικασία του δεύτερου πιτ στοπ του Φιλανδού Ραϊκόνεν με τη Ferrari, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε την καθυστέρηση στην τοποθέτηση του πίσω αριστερού τροχούς και ξεκίνησε γρήγορα τραυματίζοντας τον άτυχο συνάδελφό του. Αυτό σήμανε και την εγκατάλειψή του ταυτόχρονα, δημιουργώντας ανάμικτα συναισθήματα στην ομάδα που γεύτηκε μεν την τύχη της πρωτιάς αλλά και την ατυχία της εγκατάλειψης και του τραυματισμού, ταυτόχρονα.

Τρεις λοιπόν συνολικά οι εγκαταλείψεις στον αγώνα και κακή μέρα για την Williams, που είχε και τους δύο οδηγούς της, Στρολ και Σιρότκιν, να τερματίζουν στις τελευταίες θέσεις. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την τελική κατάταξη του δεύτερου αγώνα της χρονιάς. Επόμενος αγώνας θα είναι αυτός στη Σανγκάη της Κίνας, για τον οποίο απομένουν μόλις έξι ημέρες, καθώς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider