H χρυσή πεντάδα των ιδανικών μοντέλων του καλοκαιριού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
H χρυσή πεντάδα των ιδανικών μοντέλων του καλοκαιριού

Το ιδανικό αυτοκίνητο για την παραλία πρέπει να είναι ευάερο και ευήλιο, να αντέχει στα αλάτια και να μην φοβάται την άμμο. Εμείς επιλέξαμε πέντε τέτοια μοντέλα με καλοκαιρινές προδιαγραφές, τα οποία μας γοήτευσαν το καθένα με τον δικό του τρόπο. Εννοείται, ότι η λίστα είναι απολύτως υποκειμενική και ότι μπορεί να συμπληρωθεί και με άλλα μοντέλα!

Fiat 500 Jolly

Tα ψάθινα καθίσματα και η αφαιρούμενη τέντα στη θέση της οροφής αναδεικνύουν το ειδικό μοντέλο της Fiat σε απόλυτο αυτοκίνητο για καλοκαιρινές διακοπές. Το Fiat 500 Jolly κυκλοφορεί σε τουριστικά θέρετρα της Ιταλίας, όπως το Κάπρι και βέβαια δεν διαθέτει ούτε καν πόρτες, αφού –στη συγκεκριμένη περίπτωση- απλά θα εμπόδιζαν. Η Fiat παρουσίασε μάλιστα πρόσφατα ένα σύγχρονο πρωτότυπο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά με την ονομασία 500 Spiaggina.

Βeach buggy

Το λέει και το όνομα, ότι τo beach buggy προορίζεται για απολαυστικές εμπειρίες στις παραλίες. Τα πρώτα μοντέλα της δεκαετίας του 60 βασίζονταν στον θρυλικό Σκαραβαίο της VW, στην πορεία όμως εξελίχθηκαν και άλλα από διαφορετικές εταιρείες. Το γνήσιο beach buggy είναι ανοιχτό, απεχθάνεται τις πόρτες, διαθέτει ρόλμπαρ για την προστασία των επιβατών του και σε οδηγική αίσθηση ισορροπεί μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας endure.

Citroen Mehari

Επί της ουσίας αποτελεί τον προπομπό των σημερινών SUV και συμπληρώνει εφέτος μισό αιώνα ζωής από την πρώτη παρουσίασή του. Το Mehari βασιζόταν στα μηχανικά μέρη του 2CV και κυκλοφόρησε επί σχεδόν δύο δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων πουλήθηκαν ακριβώς 144.953 τέτοια μοντέλα. Σήμα κατατεθέν του αποτελούσε η αφαιρούμενη τέντα οροφής και οι πόρτες με τόσο χαμηλό πλαίσιο, ώστε να μπορείς να περνά στο εσωτερικό του, χωρίς να χρειάζεται καν να τις ανοίξεις.

Volkswagen T5 Bus

Δεν πρόκειται αυστηρά για μοντέλο παραλίας, όμως το κλασικό λεωφορειάκι της Volkswagen θεωρείται το ιδανικό αυτοκίνητο για κάμπινγκ. Το cult γερμανικό μοντέλο συνδέθηκε άρρηκτα με «τα παιδιά των λουλουδιών», όπως ονομάστηκε το κίνημα των χίπις και στην πορεία έγινε πηγή έμπνευσης και εξέλιξης των σημερινών βαν, που διαμορφώνονται σε πραγματικά μικρά σπίτια. Κανένα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί σε αυθεντικότητα με το VW T5 Bus.

Jeep Jeepster Convertible

To ανοιχτό Jeepster παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 60 και παραμένει ένα εντυπωσιακό μοντέλο με ρετρό πινελιές. Το τετραθέσιο μοντέλο συνδυάζει τέλεια την αίσθηση της ελευθερίας, προσφέρεται για «ηλιόλουτρα» και χάρη στην προηγμένη τετρακίνησή του εγγυάται, ότι δεν θα κολλήσεις στην αμμουδιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider