Eξι μοντέλα low budget από επώνυμες μάρκες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Eξι μοντέλα low budget από επώνυμες μάρκες

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα απέχουν έτη φωτός από τα μοντέλα της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς υπερέχουν συντριπτικά σε ασφάλεια, άνεση, τεχνολογία και…τιμές. Βλέπετε όλη αυτή η πρόοδος έχει αυξήσει αισθητά το κόστος παραγωγής ενός αυτοκινήτου στην Ευρώπη, αλλά και γενικότερα σε χώρες με αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά στα επίπεδα ασφαλείας και στις αντιρρυπαντικές τεχνολογίες.

Ωστόσο, σε αρκετές αναπτυσσόμενες αγορές δεν ισχύουν τόσο αυστηροί κανόνες και έτσι πολλοί επώνυμοι κατασκευαστές λανσάρουν εκεί πάμφθηνα μοντέλα, με τα οποία μάλιστα κερδίζουν και αρκετά χρήματα. Εμείς παρουσιάζουμε σήμερα πέντε τέτοιες περιπτώσεις, μαζί με το ινδικό Tata Nano, που είχε συνταράξει τον κόσμο κατά την παρουσίασή του, καθώς οι τιμές του ξεκινούσαν κάτω από τις 2.000 ευρώ. Ωστόσο απέτυχε εμπορικά λόγω των ανεπαρκών προδιαγραφών του και τώρα κυκλοφορεί πλέον στην αγορά βελτιωμένο, αλλά και ακριβότερο.

Datsun Go

H Νissan επανέφερε στη ζωή τη Datsun, για να μπει με αυτή τη μάρκα στην αγορά αυτοκινήτων χαμηλού προϋπολογισμού. Το Datsun Go πωλείται στις Ινδίες με τιμή λίγο πάνω από τις 4.000 ευρώ, όμως συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια, όταν εμφάνισε καταστροφικά αποτελέσματα σε δοκιμές πρόσκρουσης στις ΗΠΑ. Η Nissan το βελτίωσε άμεσα, εμπλούτισε τη γκάμα του με ένα μίνι βαν και επιπρόσθετα με μία ακόμη προσιτότερη «σπαρτιάτικη» εκδοχή, την redi-Go.

Renault Kwid

To SUV πόλης παρουσιάστηκε το 2015 στην Ινδία και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 200.000 Kwid, ενώ σύντομα θα αρχίσει να εξάγεται και στη Βραζιλία. Αν και κοστίζει μόνον 3.500 ευρώ, δεν δείχνει φτηνιάρικο, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης. Η Renault σχεδιάζει μάλιστα να παρουσιάσει και ένα low budget ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την τεράστια αγορά της Κίνας, που θα ξεκινά από περίπου 6.800 ευρώ!

Hyundai Eon

H φτηνότερη πρόταση της Ηyundai στην ινδική αγορά ονομάζεται Eon. Πρόκειται για ένα πεντάθυρο μίνι πόλης με μοντέρνο σχεδιασμό, του οποίου οι τιμές ξεκινούν από περίπου 4.400 ευρώ.

Toyota Etios Liva

H Toyota παλεύει για μερίδια στις Ινδίες με το μοντέλο Etios Liva, που διατίθεται σε τιμές γύρω στις 7.500 ευρώ, δηλαδή ανήκει στο πάνω ράφι των αυτοκινήτων χαμηλού κόστους. Το Etios Liva παράγεται στις Ινδίες και τώρα πλέον εξάγεται και σε άλλες αγορές, όπως της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Maruti Suzuki Alto

To Maruti Suzuki Alto 800 αποτελεί το best seller της ινδικής αγοράς, διαθέτει περίπου 3,5 μ. μήκος και εφοδιάζεται με έναν μικρό κινητήρα χωρητικότητας μόλις 0,8 λίτρων. Κοστίζει γύρω στις 3.200 ευρώ, οπότε θεωρείται μία ασυναγώνιστη πρόταση value for money.

Tata Nano

To Tata Nano είναι το φτηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, ωστόσο απέτυχε εμπορικά στις Ινδίες, αν και οι τιμές του ξεκινούσαν από 1.900 ή 2.300 ευρώ ανάλογα με την έκδοση. Γι αυτό αναβαθμίστηκε πριν περίπου τρία χρόνια σε Νano Gen X με νέο, στρογγυλό πολυόργανο, ποιοτικότερο χαρακτήρα και –προαιρετικά- με αυτόματες εκδόσεις. Όλα αυτά ανέβασαν πάντως την τιμή του στις 3.200 ευρώ!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider