Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και ειδικότερα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αγρινίου (Βόρειος), με στόχο την εκτέλεση γεωλογικών εργασιών.

Ειδικότερα, από τις 27 Αυγούστου στις 08:00, έως και τις 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα ισχύσει αποκλεισμός ενός τμήματος της λωρίδας επιτάχυνσης.

Τέλος από 10 Σεπτεμβρίου στις 08:00, έως και 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο ρεύμα κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται λόγω του έργου της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η κατασκευή του οποίου θα μειώσει κατά 12 λεπτά τη διαδρομή Αγρινίου - Ρίου και το οποίο πήρε πρόσφατα πήρε το πράσινο φως.

Η σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό γίνεται μέσω κλειστού αυτοκινητόδρομου με διαχωρισμένο κατάστρωμα κυκλοφορίας το οποίο φέρει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Η συνδετήριος μήκους 13.4 χιλιομέτρων καταλήγει στην νέα προτεινόμενη Περιφερειακή οδό του πολεοδομικού συγκροτήματος Αγρινίου μήκους 6.8 χιλιομέτρων.

Η προτεινόμενη λύση μειώνει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Αγρινίου – Ρίου κατά 12 λεπτά και βελτιώνει θεμελιωδώς την οδική ασφάλεια των μετακινήσεων. Εκτιμάται ότι τα οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία θα αποσβέσουν την επένδυση κατασκευής του έργου (συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης απαλλοτριώσεων) μέσα σε 7 έτη από την λειτουργία του.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου έχει εκτιμηθεί στα 77 εκατ. Ευρώ, ενώ οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις αφορούν σε περίπου 1,400 στρέμματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider