Attica Bank: Το Fiera Capital θα μπει στην ΑΜΚ με 12 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Το Fiera Capital θα μπει στην ΑΜΚ με 12 εκατ. ευρώ
Η συμμετοχή θα γίνει μέσω της κατανομής αντίστοιχου αριθμού αδιάθετων μετοχών

Η Attica Bank έλαβε και αποδέχθηκε δέσμευση από την Fiera Capital Limited, μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, διαχειριζόμενη περιουσιακά στοιχεία άνω των 116,1 δισ. δολαρίων, για τη συμμετοχή της στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με ποσό 12 εκατ. ευρώ, μέσω της κατανομής αντίστοιχου αριθμού αδιάθετων μετοχών.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο των εν εξελίξει συζητήσεων με θεσμικούς επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (η «Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου»), η Τράπεζα έλαβε και αποδέχθηκε δέσμευση από την Fiera Capital (UK) Limited («Fiera Capital») για τη συμμετοχή της στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με ποσό € 12 εκατ., μέσω της κατανομής αντίστοιχου αριθμού αδιάθετων μετοχών.

Η κατανομή των μετοχών στην Fiera Capital τελεί υπό την προϋπόθεση της επάρκειας των αδιάθετων μετοχών της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, μετά τις κατανομές μετοχών βάσει των διατάξεων του Νόμου 5127/2024, με τον οποίο κυρώθηκε η επενδυτική συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest Holding Ltd, με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2024.

Η Fiera Capital (UK) Limited είναι μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, διαχειριζόμενη περιουσιακά στοιχεία άνω των 116,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά την 30 Ιουνίου 2024. Η εταιρεία προσφέρει εξειδικευμένες επενδυτικές λύσεις επί πληθώρας περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, σε θεσμικούς πελάτες, χρηματοοικονομικούς διαμεσολαβητές και πελάτες ιδιωτικής περιουσίας στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τις κύριες αγορές της Ασίας.

Η προοπτική συμμετοχής των κεφαλαίων της Fiera Capital στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα αποτελέσει ορόσημο για την Τράπεζα, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής ανακεφαλαιοποίησης της, σε ευθυγράμμιση με τη συνεχιζόμενη πορεία μετασχηματισμού της εντός του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Η Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Attica Bank, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Fiera Capital εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank. Το ενδιαφέρον της αποτελεί σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στις ισχυρές προσπάθειες μετασχηματισμού της Τράπεζας και γενικότερα στην ελληνική οικονομία».

Η Τράπεζα θα ενημερώνει τους επενδυτές για κάθε σχετική εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιες τράπεζες θεωρεί συστημικές η ΤτΕ

Attica Bank: 21/10 – 4/11 η AMK, στα 1,87 ευρώ η τιμή διάθεσης – Τι προβλέπεται για τα warrants

Workshop από ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ - Τράπεζα Πειραιώς για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων στο Ηράκλειο Κρήτης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider