Δεν βγάζει την Tesla από το Χρηματιστήριο ο Έλον Μασκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν βγάζει την Tesla από το Χρηματιστήριο ο Έλον Μασκ

Μετά τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια των επενδυτών, εγκαταλείπει το σχέδιο να κατεβάσει την Tesla από το ταμπλό της Wall Street ο Έλον Μασκ.

Το πλάνο ακυρώθηκε μετά το συμβούλιο που είχε με τους μετόχους την Πέμπτη, σύμφωνα με δήλωση που ανάρτησε στο σάιτ της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ότι εξετάζει την αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street με μια συμφωνία 72 δισ. δολαρίων, η οποία αποτιμά την εταιρεία στα 420 δολάρια ανά μετοχή.

Αν και αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Μασκ, η μετοχή της Tesla κατέγραψε άλμα 11% φτάνοντας κοντά στα 380 δολάρια, εν συνεχεία ακολούθησε πτωτική πορεία και υποχώρησε έως και 20%.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι ανακοίνωσε στο ΔΣ της εταιρείας ότι «πιστεύει ότι το καλύτερο μονοπάτι για την Tesla είναι να παραμείνει στο χρηματιστήριο» και εκείνοι συμφώνησαν.

Ο Μασκ, που κατέχει περίπου το ένα πέμπτο της Tesla, δήλωσε ότι είχε μιλήσει με μετόχους και τράπεζες για την ιδιωτικοποίηση, αλλά διαπίστωσε ότι δεν ήθελε πραγματικά να το κάνει.

Παρά την ακύρωση του πλάνου ιδιωτικοποίησης, οι αγωγές κατά του Μασκ συνεχίζονται όπως και η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση των διατάξεων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider