Συνεχίζεται το πτωτικό σπιράλ για το bitcoin - «Ολοταχώς για τα 20.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το πτωτικό σπιράλ για το bitcoin - «Ολοταχώς για τα 20.000 δολάρια
Νέες απώλειες σχεδόν 3% καταγράφει την Πέμπτη το bitcoin, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη που προκάλεσε το ράλι ανακούφισης στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 16.18

Νέες απώλειες σχεδόν 3% καταγράφει την Πέμπτη το bitcoin, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη που προκάλεσε το ράλι ανακούφισης στην αμερικανική αγορά μετά την δέσμευση του επικεφαλής της Fed πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να πετύχει την μείωση του πληθωρισμού.

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας (16.18 ώρα Ελλάδος), το bitcoin διαπραγματεύεται στα 21.172 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 2,6%, προσεγγίζοντας ακόμα περισσότερο το πεδίο των 20.000 δολαρίων, έχοντας χάσει περίπου το 70% από τα υψηλά των 69.000 δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ την τελευταία εβδομάδα οι απώλειες αγγίζουν το 30%.

Απώλειες της τάξης του 6% σημειώνει και το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα, με το Ethereum να διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 1.107 δολαρίων.

Σημειώνεται πως μετά τις ανακοινώσεις της Fed και του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, η αμερικανική αγορά «σήκωσε» το γάντι, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Τετάρτης με ισχυρά κέρδη, ωστόσο σήμερα οι δείκτες ετοιμάζονται να σβήσουν αρκετά γρήγορα την χθεσινοβραδινή άνοδο, καθώς ήδη τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq υποδεικνύουν ένα άνοιγμα με απώλειες άνω του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider