Νέο «κανόνι» στα κρυπτονομίσματα: Η λογιστική Mazars σταματά τη συνεργασία με τις Binance και Crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «κανόνι» στα κρυπτονομίσματα: Η λογιστική Mazars σταματά τη συνεργασία με τις Binance και Crypto
Η Mazars έδειξε πως προσωρινά θα διακόψει κάθε συνεργασία με όλους τους πελάτες της παγκοσμίως.

Η εταιρεία λογιστικών Mazars ανακοίνωσε την Παρασκευή πως σταματά κάθε συνεργασία που έχει με τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, εν μέσω της αναταραχής που πλήττει τον κλάδο από την κατάρρευση της FTX.com.

Η Mazars ανακοίνωσε πως θα αναστείλει τη συνεργασία της με τις Binance, KuCoin και Crypto.com, ύστερα από τη δημοσίευση αναφορών «απόδειξης αποθεμάτων» (proof of reserves) για μία σειρά από πλατφόρμες συναλλαγών ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού, μετέδωσε το CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Binance (του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου crypto στον κόσμο) ανέφερε πως «η Mazars έδειξε πως προσωρινά θα διακόψει κάθε συνεργασία με όλους τους πελάτες της παγκοσμίως. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορούμε να συνεργαζόμαστε για τώρα με την Mazars».

Στον απόηχο της απόφασης, το bitcoin όσο και το BNB – το ψηφιακό νόμισμα της Binance- «κατρακύλησαν», με πτώση της τάξης του 3% και 5,5% αντίστοιχα το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται πως στις 9 Δεκεμβρίου το Crypto.com δημοσίευσε την αναφορά proof of reserves της Mazars, πιστοποιώντας έτσι ότι η διακράτηση των κεφαλαίων των πελατών γινόταν σε βάση 1:1.

Το παραπάνω «μεταφράζεται» στο ότι όλες οι καταθέσεις υποστηρίζονταν 100% από τα αποθεματικά του Crypto.com. Εκπρόσωπος της εταιρείας επανέλαβε ότι η εταιρεία είχε «επιτυχώς» ολοκληρώσει το proof of reserve σε συνεργασία με τη Mazars και ότι η λογιστική εταιρεία «παρείχε ανεξάρτητη επαλήθευση των ασφαλών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην αλυσίδα».

Η Crypto.com πρόσθεσε ότι οι πελάτες μπορούν να επαληθεύσουν το υπόλοιπό τους χρησιμοποιώντας το site της. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία θα «συνεχίσει να συνεργάζεται με αξιόπιστες ελεγκτικές εταιρείες το 2023 και μετά», καθώς επιδιώκει «να αυξήσει τη διαφάνεια σε ολόκληρο τον κλάδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ για την FTX: Η δίωξη του Μπάνκμαν-Φριντ θα κριθεί από την πρόθεση εξαπάτησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider