Κρυπτονομίσματα: Δύο φοιτητές του MIT «έσπασαν» τον κώδικα του Ethereum και «σήκωσαν» 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Δύο φοιτητές του MIT «έσπασαν» τον κώδικα του Ethereum και «σήκωσαν» 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα
Με την κατηγορία πως έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων συνελήφθησαν την Τετάρτη δύο αδέλφια στις ΗΠΑ, αφού εκμεταλλεύτηκαν μία ευπάθεια στο λογισμικό του blockchain Ethereum.

Με την κατηγορία πως έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων συνελήφθησαν την Τετάρτη δύο αδέλφια στις ΗΠΑ, αφού εκμεταλλεύτηκαν μία ευπάθεια στο λογισμικό του blockchain Ethereum.

Κατηγορούμενοι είναι ο 24χρονος Anton Peraire-Bueno και ο 28χρονος James Peraire-Bueno, με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν να κάνουν λόγο για ένα «καινοτόμο» σχέδιο, όπως αναφέρει το CNN. Συγκεκριμένα είπαν πως η υπόθεση σηματοδότησε την πρώτη φορά που μια τέτοια απάτη αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο ποινικών διώξεων στις ΗΠΑ.

Τα δύο αδέλφια εκτέλεσαν την περίτεχνη ληστεία τους τον Απρίλιο του 2023, κλέβοντας 25 εκατομμύρια δολάρια από traders σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, αφού απέκτησαν πρόσβαση σε εκκρεμείς συναλλαγές και άλλαξαν την κίνηση των κρυπτονομισμάτων.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams.

Το κατηγορητήριο κάνει λόγο για συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω εμβάσματος, απάτη μέσω εμβάσματος και συνωμοσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Anton Peraire-Bueno συνελήφθη στη Βοστώνη, ενώ ο James Peraire-Bueno στη Νέα Υόρκη.

Και τα δύο αδέρφια φοίτησαν στο πανεπιστήμιο MIT της Μασαχουσέτης, όπου σύμφωνα με τους εισαγγελείς σπούδασαν επιστήμη υπολογιστών και μαθηματικά και ανέπτυξαν τις δεξιότητες στις οποίες βασίστηκαν για να πραγματοποιήσουν την απάτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα δύο αδέλφια παραβίασαν τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται για την επικύρωση συναλλαγών στο blockchain Ethereum, εκμεταλλευόμενοι μια ευπάθεια στον κώδικα του λογισμικού που ονομάζεται MEV-boost που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους «επικυρωτές» του δικτύου Ethereum, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να ελέγχουν ότι οι νέες συναλλαγές είναι έγκυρες πριν προστεθούν στο blockchain.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι μετά τη διεξαγωγή της ληστείας, τα αδέρφια απέρριψαν τα αιτήματα να επιστρέψουν τα κεφάλαια και αντ' αυτού έσπευσαν να ξεπλύνουν και να κρύψουν το κλεμμένο κρυπτονόμισμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασήμι: Ξεπέρασε τα 30 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια

Δεύτερη ημέρα πτώσης στις ευρωαγορές

«Βουτιά» 26% για τη μετοχή της GameStop μετά τo ράλι στις αρχές της εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider