Έρευνα σε SpaceX και Boeing διεξάγει η NASA

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα σε SpaceX και Boeing διεξάγει η NASA
Αυτό που προκάλεσε την έρευνα είναι ότι ο Έλον Μασκ κάπνισε στον άερα εκπομπής τσιγάρο μαριχουάνας.

Έρευνα σε δύο εταιρείες, τη SpaceX και τη Boeing, θα διεξάγει η NASA, μετά την εμφάνιση του Έλον Μασκ στην εκπομπή «Joe Rogan Experience», κατά τη διάρκεια της οποίας κάπνισε μαριχουάνα και έπινε ουίσκι.

Η έρευνα θα ξεκινήσει το επόμενο έτος και θα εξετάσει «ο,τιδήποτε μπορεί να επηρεάζει την ασφάλεια». Τρεις αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν στην Washington Post ότι αυτό που προκάλεσε την έρευνα είναι η συγκεκριμένη εμφάνιση του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla και της SpaceX στην παραπάνω εκπομπή.

Η συμπεριφορά του Μασκ, σύμφωνα με αναφορές, ανησύχησε ανώτερα στελέχη της NASA, τα οποία έκτοτε θεώρησαν απαραίτητο να ελέγξουν το καθεστώς στις συμβεβλημένες εταιρείες.

Ένας εκπρόσωπος της NASA αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ξεκινήσει την έρευνα η Διαστημική Υπηρεσία, αλλά δήλωσε ότι στόχος της έρευνας είναι να «εξασφαλίσει ότι οι εταιρείες πληρούν τις απαιτήσεις της NASA για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης προς ένα περιβάλλον χωρίς ναρκωτικά».

Ο επικεφαλής της NASA, Τζιμ Μπράιντενστιν, δήλωσε στην Post ότι είναι σημαντικό ο κόσμος να εμπιστεύεται τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η NASA, πόσο μάλλον τις SpaceX και Boeing που προετοιμάζονται για τις πρώτες πτήσεις με αστροναύτες».

«Εάν δω κάτι απρεπές, σκέφτομαι τι οδήγησε σε αυτό και αν η NASA συμμετέχει σε αυτό. Πρέπει να δείξουμε στους Αμερικανούς ότι όταν βάζουμε έναν αστροναύτη σε έναν πυραύλο, θα είναι ασφαλής», τόνισε.

Ο Μπράιντενστιν δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη SpaceX, αλλά πρόσθεσε: «Η κουλτούρα σε ένα εργασιακό περιβάλλον ξεκινά από την ηγεσία της. Οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ασφάλειας, πρέπει να διορθωθεί».

Η SpaceX δήλωσε στο Business Insider: «Οι διαστημικές πτήσεις είναι η βασική αποστολή της εταιρείας μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για εμάς από αυτό και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ευθύνη που μας έχει αναθέσει η NASA να μεταφέρουμε Αμερικανούς αστροναύτες με ασφάλεια από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».

«Το πνεύμα της Boeing διασφαλίζει την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων μας, των εργαζομένων μας και του εργασιακού τους περιβάλλοντος. Σαν έμπιστος συνέταιρος της NASA, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά εμπιστοσύνης», δήλωσε η Boeing στο Business Insider.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider