Στο «μικροσκόπιο» οι όροι δόμησης σε Κουκάκι – Μακρυγιάννη 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «μικροσκόπιο» οι όροι δόμησης σε Κουκάκι – Μακρυγιάννη 
Κάτοικοι και φορείς μιλούν για μια πολεοδοµική «βόµβα» στην «καρδιά» της περιοχής Μακρυγιάννη.

Υπό εξέταση μπαίνουν οι όροι δόμησης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ειδικά την περιοχή Κουκάκι-Μακρυγιάννη, καθώς κάτοικοι της περιοχής και φορείς προειδοποιούν για άναρχη δόμηση δίπλα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ήδη έχει ξεκινήσει διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών κατά της ανέγερσης πολυόροφων κτηρίων, στην οποία έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής πάνω από 10.000 άτομα, ενώ επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν στείλει σύλλογοι και οργανισμοί που συμμετέχουν στο Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρά στην σύσταση ομάδας εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης της ευρύτερης περιοχής, ενώ η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του υπουργείου εξετάζει τη προσωρινή αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής που θα πρέπει να παραδώσει την εισήγησή της μέσα σε δύο μήνες.

Αφορμή για την κινητοποίηση των πολιτών είναι δύο ακίνητα επί των οδών Φαλήρου 5 και Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, που βρίσκονται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου των Αθηνών.

Στο πρώτο οικόπεδο έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2017 η κατασκευή ξενοδοχείου 10 ορόφων από την Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ. Οι κάτοικοι προειδοποιούν πως λόγω του ύψους του, το νέο κτήριο θα αποτελέσει μια πολεοδοµική «βόµβα» στην «καρδιά» της περιοχής Μακρυγιάννη και αυτό διότι φτάνει τα 30 μέτρα ενώ το μέγιστος ύψος κτηρίων της περιοχής δεν ξεπερνά τα 21 μέτρα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες. Στο στάδιο της αδειοδότησης βρίσκεται και το δεύτερο κτήριο επί της οδού Τσάμη Καρατάσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider