Toyota και BMW εξετάζουν έκτακτα μέτρα για να προστατευτούν από το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota και BMW εξετάζουν έκτακτα μέτρα για να προστατευτούν από το Brexit
Toyota και BMW προειδοποίησαν για τον κίνδυνο της παραγωγής τους σε περίπτωση άτακτου Brexit.

Οι δύο κολοσσοί του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota και BMW προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να υπάρξει συμφωνία, θα υπάρξει κίνδυνος για τις ίδιες και την παραγωγή τους.

Ηγετικό στέλεχος της BMW δήλωσε στο Sky News ότι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο μετακίνησης της παραγωγής του Mini από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που υπάρξει άτακτο Brexit.

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Χάρολντ Κρούγκερ, δήλωσε στο BBC ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι προετοιμασμένη «για πολλά σενάρια» και υπάρχει μια ευελιξία στην προσέγγισή της στην παραγωγή.

Ξεχωριστά, ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της Toyota Γιόχαν Βαν Ζιλ, δήλωσε ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές επενδύσεις στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ντέρμπι του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Βαν Ζιλ είπε στο BBC ότι αν τα εμπόδια του Brexit είναι υπερβολικά υψηλά, θα υπονόμευαν την ανταγωνιστικότητα της Toyota. Παράλληλα δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει εμπορική συμφωνία χωρίς τριβές μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη, είπε ότι «θέλουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ. Ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα».

Τον περασμένο μήνα η Nissan εγκατέλειψε τα όποια σχέδια για δημιουργία νέου εργοστασίου στη Βρετανία, ενώ και η Honda προανήγγειλε το κλείσιμο εργοστασίου της. Καμία από τις δύο δεν συνέδεσαν τους σχεδιασμούς τις με το θέμα του Brexit αλλά και οι δύο έκαναν λόγο για περιβάλλον αβεβαιότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider