Brexit: Νέα παράταση θέλει η Τερέζα Μέι μετά την εμπλοκή στην τρίτη ψηφοφορία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Νέα παράταση θέλει η Τερέζα Μέι μετά την εμπλοκή στην τρίτη ψηφοφορία
Σχεδόν τρία χρόνια από την αρχική ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., το Brexit παραμένει αβέβαιο.

Την παράταση -τουλάχιστον- τριών μηνών θα ζητήσει η Τερέζα Μέι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού να «πάει» τη συμφωνία σε τρίτη ψηφοφορία στο Βρετανικό Κοινοβούλιο «βούλιαξε» από την αιφνιδιαστική παρέμβαση ενός ομιλητή στη συζήτηση της Ολομέλειας.

Πλέον, σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα των Βρετανών, στο οποίο επικράτησαν οι φωνές για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, το Brexit παραμένει αβέβαιο. Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι ζητούν από την Τερέζα Μέι να αποκαλύψει το πως σκοπεύει να ξεπεράσει την κρίση, πριν δεσμευτούν σε μια συμφωνία μακράς παράτασης του «διαζυγίου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, ο αρμόδιος διαπραγματευτής για την Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε πως μια παράταση θα είχε νόημα μόνο αν αύξανε τις πιθανότητες να επικυρωθεί η συμφωνία της Τερέζα Μέι από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σε προγενέστερες δηλώσεις της, είχε προειδοποιήσει τη Βουλή πως αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία της με της Ε.Ε., θα ζητήσει εκ νέου την παράταση του Brexit, για μετά τις 30 Ιουνίου. Μια κίνηση που που οι υπέρμαχοι του Brexit φοβούνται ότι θα θέσει σε κίνδυνο την έξοδο αυτή καθ'αυτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider