Τερέζα Μέι: Συναντήσεις με Μακρόν και Μέρκελ - Ψάχνει σύμμαχους για την παράταση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τερέζα Μέι: Συναντήσεις με Μακρόν και Μέρκελ - Ψάχνει σύμμαχους για την παράταση
Η Τερέζα Μέι έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες με σκοπό να εξασφαλίσει την υποστήριξη τους.

Συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Μανουέλ Μακρόν στο Παρίσι πραγματοποιεί σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενόψει της έκτακτης συνάντησης των 28 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα το Brexit.

Η Τερέζα Μέι έχει προγραμματίσει συναντήσεις με σκοπό να εξασφαλίσει την υποστήριξη τους στο αίτημα για παράταση της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν την παράταση που ζητά το Ηνωμένο Βασίλειο. Να θυμίσουμε πως η επίσημη έξοδος της χώρας από την ΕΕ είχει οριστεί για την ερχόμενη παρασκευή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, έχει δηλώσει πως είναι διατεθιμένη να εγκρίνει το αίτημα της Βρετανίας για περισσότερο χρόνο, ενώ ο Γάλλος ομόλογος της, Μανουέλ Μακρόν έχει επιμείνει πως η Τερέζα Μέι πρέπει να παρουσιάσει ένα πολύ πειστικό σχέδιο για να δικαιολογήσει την παράταση.

Η Βρετανία ήταν αρχικά προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, όμως της δόθηκε περισσότερος χρόνος, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε – τρεις φορές – την πρόταση της Μέι για συμφωνία.

Στο μεταξύ, η εν λόγω συμφωνία ακόμα δεν έχει λάβει τις απαραίτητες θετικές ψήφους από τους Βρετανούς πολιτικούς, παρότι απέρριψαν την επιλογή της εξόδου χωρίς συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider