Πάνω από 16 δισ. δολάρια το κόστος του «άτακτου» Brexit στις βρετανικές εξαγωγές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 16 δισ. δολάρια το κόστος του «άτακτου» Brexit στις βρετανικές εξαγωγές
Τα 16 δισ. δολάρια του κόστους της μη επίτευξης συμφωνίας, ισοδυναμεί με το 7% στις συνολικές εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Θα κοστίσει πολύ για την Βρετανία μία έξοδος χωρίς συμφωνία από την ΕΕ σύμφωνα με έκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το εμπόριο και την ανάπτυξη (ΔΗΕΕΑ).

Συγκεκριμένα, η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια εμπορική συμφωνία θα κοστίσει στην Βρετανία τουλάχιστον 16 δισ. δολάρια (14,6 δισ. ευρώ) σε εξαγωγικές απώλειες και πιθανώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη τις έμμεσες επιπτώσεις.

«Η έρευνα της ΔΗΕΕΑ τονίζει ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία (no-deal Brexit) θα έχει ως αποτέλεσμα απώλειες τουλάχιστον 16 δισ. δολαρίων στις βρετανικές εξαγωγές, που ισοδυναμεί σε απώλειες περίπου 7% στις συνολικές εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ», υπογραμμίζει η έκθεση.

«Αυτές οι απώλειες θα να είναι πολύ μεγαλύτερες εξαιτίας των μη δασμολογικών μέτρων, των διασυνοριακών ελέγχων και την επακόλουθη διαταραχή των δικτύων παραγωγής ΗΒ-ΕΕ», προσθέτει η ΔΗΕΕΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider