Δραματική κατάσταση στην Ιταλία: 627 νεκροί από τον κορονοϊό σε μία ημέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραματική κατάσταση στην Ιταλία: 627 νεκροί από τον κορονοϊό σε μία ημέρα
Η διάδοση του κορονοϊού στην Ιταλία δεν σταματάει.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ιταλία με τους νεκρούς από τον κορονοϊό να φτάνουν τους 627 σε ένα 24ωρο.

Συνολικά οι νεκροί έφτασαν τους 4.032 από 3.405 που ήταν την Πέμπτη. Παράλληλα ο συνολικός αριθμός των κροσυμάτων έφτασε τα 47.021από 41.035. Η διάδοση του κορονοϊού, δηλαδή, δεν σταματά.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.

«Στις προσεχείς 24 έως 48 ώρες είναι πιθανή η επιβολή νέων περιορισμών», ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων Φραντσέσκο Μπότσια, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο απαγόρευσης των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Οι κυβερνήτες των περιοχών της βόρειας Ιταλίας ζητούν επιπλέον απαγόρευση δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη του στρατού για την επιβολή των μέτρων.

«Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα οι αριθμοί δεν πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ούτε σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα ούτε σε ό,τι αφορά τους θανάτους», δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμούς.

«Ομως, ακόμη και στην Λομβαρδία πρέπει να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του συστήματος υγείας, του αγροδιατροφικού τομέα, της παραγωγής ενέργειας, των μεταφορών», δήλωσε ο Φραντσέσκο Μπότσια που απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία, ενώ παράλληλα υπόσχεται πειθαρχία και επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν τους περιοριστικούς κανόνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider