Η Βρετανία πέρασε την κορύφωση της πανδημίας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Βρετανία πέρασε την κορύφωση της πανδημίας
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα ένα συνολικό σχέδιο που θα καλύπτει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η Βρετανία πέρασε την κορύφωση της πανδημίας και απέφυγε μία «ανεξέλεγκτη και καταστροφική» επιδημία που θα μπορούσε να προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, υποστήριξε ο Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη του εμφάνιση από τότε που νόσησε από τον κορονοϊό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα ένα συνολικό σχέδιο που θα καλύπτει την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και την επιστροφή στην εργασία, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τα πέντε κριτήρια που έχει ήδη γνωστοποιήσει η κυβέρνηση και κυρίως τη διατήρηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού στο χαμηλότερο επίπεδο. «Είναι σημαντικό να μην πέσουμε πάνω σε μία ακόμη καταστροφή», είπε και εξήγησε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν θα πρέπει να οδηγεί στην αύξηση του δείκτη αναπαραγωγής του ιού πάνω από το όριο του 1, που θα σήμαινε γρήγορη εξάπλωση του ιού.

Ανακοίνωσε ακόμη, με βάση τα νέα δεδομένα ότι ο αριθμός των νεκρών του τελευταίου 24ώρου έφτασε τους 26.711, κατά 647 περισσότεροι από χθες. Για τους αριθμούς των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες είπε ότι έφτασαν τα 81.611.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να ενεργήσει, επιβάλλοντας το lockdown πολύ αργά, λέγοντας ότι η Βρετανία «έκανε το σωστό, την κατάλληλη στιγμή», έτσι ώστε τα μέτρα να συμπίπτουν με την έξαρση του ιού. Σε ότι αφορά τη σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης - απαντώντας σε ερώτηση για το ότι η Βρετανία κατέχει τον χειρότερο απολογισμό σε απώλειες ζωών - είπε ότι μία πραγματική σύγκριση θα είναι δυνατή στο τέλος του προβλήματος, και πρόσθεσε ότι το lockdown επιβλήθηκε σχετικά νωρίτερα από ότι στην Γαλλία και την Ισπανία. Επίσης απορριπτικός ήταν ως προς τον όρο «λιτότητα» ως τρόπο για να ανακτήσει τις δυνάμεις της η οικονομία, μετά από την άρση του lockdown.

Πάνω από 9.000 πρόστιμα μέσα σε δέκα μέρες σε παραβάτες των μέτρων

Το εθνικό συντονιστικό σώμα της αστυνομίας της Βρετανίας (NPCC) ανακοίνωσε ότι εξέδωσε περισσότερα από 9.000 πρόστιμα σε παραβάτες των κανόνων του lockdown στην Αγγλία και την Ουαλία κατά την περίοδο από τις 27 Μαρτίου έως τις 27 Απριλίου, την πλειοψηφία των οποίων στην Αγγλία. Από αυτά περίπου τα 400 αφορούσαν κλήσεις προς επαναλαμβανόμενους παραβάτες. Το ποσό του προστίμου είναι 60 λίρες, το οποίο μπορεί να μειωθεί σε 30 εάν πληρωθεί εντός δύο εβδομάδων και αφορά παραβίαση των περιορισμών κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider