Βρετανία: Εργασία με 4 μέρες γραφείο, 10 μέρες σπίτι προτείνουν οι ειδικοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Εργασία με 4 μέρες γραφείο, 10 μέρες σπίτι προτείνουν οι ειδικοί
Το νέο - προτεινόμενο - εργασιακό μοντέλο προβλέπει «κυκλικές βάρδιες» 4 ημερών στο γραφείο - 10 ημερών στο σπίτι.

Ένα νέο σύστημα εργασίας προτείνει η μελέτη του Imperial College του Λονδίνου για τη νέα πραγματικότητα που καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε στην εποχή «μετά την καραντίνα».

Σύμφωνα με τη μελέτη, όπως αναφέρεται στην βρετανική εφημερίδα Sun, το νέο εργασιακό μοντέλο προβλέπει «κυκλικές βάρδιες» 4 ημερών στο γραφείο - 10 ημερών στο σπίτι, με τους εργαζόμενους να χωρίζονται σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα έχουν καμία «συνάντηση» σε κοινό χώρο.

Συγκεκριμένα, ο χημικός βιολόγος Καθηγητής Κιθ Γουίλισον προτείνει, οι υπάλληλοι να χωρίζονται σε δύο ομάδες που θα δουλεύουν η κάθε μία 4 ημέρες από το γραφείο και άλλες 10 από το σπίτι, ώστε ποτέ να μην πέφτει η μία πάνω στην άλλη. Έτσι και η οικονομία θα επανεκκινήσει και θα περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού.

Πώς θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις με νέα οργάνωση

Το ίδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στα σχολεία, με τις ημέρες των παιδιών στην τάξη να συμπίπτουν με τις ημέρες των γονιών τους στο γραφείο.

Η έκθεση καλεί την κυβέρνηση να απομακρυνθεί από το σκεπτικό ανοιχτών και κλειστών επιχειρήσεων και να σκεφτεί τους διάφορους τρόπους με τους οποίους θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις με νέα οργάνωση.

Υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τρεις θεμελιώδεις στόχους: Θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μιας δεύτερης έξαρσης του κορονοϊού, θα επιτρέψει τη μέγιστη δυνατή επιστροφή στην επιχειρηματική και εκπαιδευτική ομαλότητα διατηρώντας ταυτόχρονα τα άτομα ασφαλή και θα καθησυχάσει το κοινό όσο αφορά τα θέματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider