ΚΙΝΑΛ: Ζητάμε άμεση ενημέρωση για τη τριμερή στο Βερολίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΙΝΑΛ: Ζητάμε άμεση ενημέρωση για τη τριμερή στο Βερολίνο
To Κίνημα Αλλαγής, με σχόλιο του γραφείου Τύπου επικρίνει την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία και ζητάει άμεση ενημέρωση.

Συγκεκριμένα σχολιάζει: «Είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε από διαρροές και από την τουρκική πλευρά ότι υπήρχε τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει, ότι η μυστική διπλωματία έχει σωρεύσει πολλά δεινά. Απαιτούμε άμεσα ενημέρωση».

Αγία Σοφία: «Μυστική» τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο για «αποκλιμάκωση της έντασης»

Υπό άκρα μυστικότητα φαίνεται πως πραγματοποίηθηκε στο Βερολίνο τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δυο πρώτων.

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο ελάχιστες ώρες μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σύμφωνα με πληροφορίες του Open.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε όπως φαίνεται μετά από μεσολάβηση της Γερμανίας, η οποία ασκεί και την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γι' αυτό το εξάμηνο, έγινε στο Βερολίνο και είχε ως σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης έπειτα από τις τουρκικές ενέργειες.

Στη συνάντηση σύμφωνα με το Open έλαβαν μέρος από τουρκικής πλευράς ο Ιμπραήμ Καλίβ, γραμματέας προεδρίας και εξ απορρήτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την ελληνική πλευρά η Ελένη Σουρανή, διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού. Οι δυό τους δεν είναι άγνωστοι, καθώς είχαν ξανασυνεργαστεί προετοιμάζοντας επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκο προέδρου.

Τέλος, από γερμανικής πλευράς στη συνάντηση βρέθηκε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, Γιάν Χέκερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider