Τραμπ: Παγκόσμιας κλάσης «σκακιστής» ο Ερντογάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Παγκόσμιας κλάσης «σκακιστής» ο Ερντογάν
Το εγκώμιο του Τούρκου προέδρου έπλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, δεν είναι ικανός να σταθεί απέναντι σ' έναν «παγκόσμιας κλάσης σκακιστή», όπως είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρέπει να διαπραγματευτείς με πολύ έξυπνους ανθρώπους. Με ηγέτες χωρών που είναι παγκόσμιας κλάσης σκακιστές. Τους γνωρίζω όλους. Τα πάω πολύ καλά με όλους και με τον πρόεδρο της Τουρκίας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεφωνική του παρέμβαση που έκανε Δευτέρα στην εκπομπή «Fox & Friends» και προσέθεσε. «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν άνθρωπο που δεν ξέρει που βρίσκεται».

Ακόμα ο Τραμπ δήλωσε ότι διάφοροι ηγέτες ανά τον κόσμο τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα για να μιλήσει με τον Ερντογάν και να διαπραγματευτεί μαζί του.

«Είσαι ο μόνος που ακούει. Δεν μας ακούει εμάς», σχολίασε ο Τραμπ, ενώ όταν ερωτήθηκε για το αν αυτό συμβαίνει επειδή είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απάντησε ότι οι ηγέτες του δήλωσαν «λόγω της προσωπικότητας σας».

Επίσης κληθείς να σχολιάσει τη σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε «δεν μου αρέσει να τα λέω δημόσια αυτά... Αλλά τα πάμε πολύ καλά. Ακούει».

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στην ηλικία του Μπάιντεν που είναι 77 και ότι δεν είναι ικανός για πρόεδρος των ΗΠΑ, παρόλο που ίδιος είναι 74. Ακόμα τον αποκάλεσε «πυροβολημένο» και ότι φοβάται να βγει από το γραφείο του και να μιλήσει.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τραμπ έρχονται μετά από ένα βίντεο με δηλώσεις που έκανε τον Δεκέμβριο ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times και στο οποίο επέκρινε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο αποκάλεσε «αυτοκράτορα» και είχε αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον είχε «ενθαρρύνει» την αντιπολίτευση προκειμένου να τον νικήσει στις εκλογές.

Το συγκεκριμένο βίντεο ήρθε στην επικαιρότητα ξανά το Σαββατοκύριακο προκαλώντας την αντίδραση και τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider