Κορονοϊός: 1.152 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 153 οι διασωληνωμένοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: 1.152 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 153 οι διασωληνωμένοι
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως ακόμη 7 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό τη Δευτέρα. Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι.

Συνολικά 1.152 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

4176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Σε καθεστώς τοπικού lockdown μπαίνουν από το πρωί της Τρίτης και για 14 ημέρες, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, σε τοπικό lockdown μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε.

Επίσης, πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας. Ενώ πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider