Διεθνή Μέσα: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνή Μέσα: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ
Για νίκη του Μπαίντεν κάνουν λόγο τα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα.

Τον Τζό Μπάιντεν κατονομάζουν τα διεθνή ενημερωτικά ως τον νικητή των αμερικανικών εκλογών ο οποίος θα στεφθεί 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το CNN o Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού κέρδισε την πολιτεία της Πενσιλβάνια, και τους 20 εκλέκτορές της, δίνοντας τέλος στο θρίλερ μιας εκλογικής αναμέτρησης που κράτησε για πέντε συνεχόμενα 24ωρα. Πλέον ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 273 εκλέκκτορες συνολικά, κερδίζοντας τη νίκη.

Παρότι όλα τα αποτελέσματα της καταμέτρησης δεν έχουν ανακοινωθεί και το BBC προβλέπει ότι οι περιφέρειες που απομένουν θα δώσουν τους απαραίτητους 270 εκλέκτορες στο Μπάιντεν και θα κάνουν τον Ντόναλντ Τραμπ το πρώτο αμερικανό πρόεδρο που θα παραμένει στην εξουσία για μια μόνο θητεία από το 1990 κι έπειτα

Πέρα από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τη νίκη του Μπάιντεν προβλέπει και το ινστιτούτο Edison Research. Σύμφωνα με τις προβολές του Edison Research και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, ο Μπάιντεν θα εξασφαλίσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, με καταμετρημένο το 96% των εκτιμώμενων ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 49,1% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,6%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.

Επιπλέον, η νεότερη ενημέρωση από την πόλη της Φιλαδέλφεια, καθώς η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων βρίσκεται στα τελευταία της στάδια, δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ του κ. Μπάιντεν και του απερχόμενου πλέον προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ξεπέρασε τις 30.000 ψήφους.

Πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο κ. Μπάιντεν δε θα σπεύσει αμέσως να απευθύνει μήνυμα στον αμερικανικό λαό, αλλά θα αφήσει λίγο χρόνο στον Πρόεδρο Τραμπ μήπως επιθυμεί να παραδεχθεί δημοσίως την ήττα του.

Να υπενθυμίσουμε ότι προτού γίνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος γερουσιαστής του Ντέλαγουερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider