Πρώτο χτύπημα από Χεζμπολάχ περιμένει το Ισραήλ - Οι εκτιμήσεις για το Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώτο χτύπημα από Χεζμπολάχ περιμένει το Ισραήλ - Οι εκτιμήσεις για το Ιράν
Η Χεζμπολάχ κινείται με ταχύτερο ρυθμό από το Ιράν στην προετοιμασία μιας επίθεσης, την οποία φαίνεται ότι θα εξαπολύσει τις επόμενες ημέρες.

H λιβανική Χεζμπολάχ φαίνεται να επιτίθεται στο Ισραήλ ανεξάρτητα από το Ιράν, όπως ανέφερε το CNN επικαλούμενο δύο πηγές που περιέγραψε ως εμπιστευτικές πληροφορίες. «Η Χεζμπολάχ προχωρά ταχύτερα από το Ιράν στον σχεδιασμό της και ανυπομονεί να επιτεθεί στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες» τόνισε η μία πηγή.

Η δεύτερη πηγή πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να ενεργήσει χωρίς προειδοποίηση, κάτι που δεν ισχύει για το Ιράν, δεδομένης της εγγύτητας του Λιβάνου με το Ισραήλ ως άμεσου γείτονα στο βορρά. Παράλληλα, η Χεζμπολάχ κινείται με ταχύτερο ρυθμό από το Ιράν στην προετοιμασία μιας επίθεσης, την οποία φαίνεται ότι θα εξαπολύσει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, πολλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ιράν εξακολουθεί να επεξεργάζεται ακόμη τα σχέδια αντιποίνων, ενώ Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος ανέφερε ότι η Τεχεράνη έχει ήδη κάνει κάποιες -αλλά όχι όλες- τις αναμενόμενες προετοιμασίες για μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, μπορεί πιθανότατα να ξεκινήσει επίθεση δίνοντας λίγα έως καθόλου προκαταβολικά σημάδια, καθώς ο Λίβανος συνορεύει με το Ισραήλ. Η πηγή πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές πώς ή αν η Ισλαμική Δημοκρατία και ο πληρεξούσιός της στον Λίβανο συνεργάζονται για πιθανή επίθεση, καθώς και ότι κάποιοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως μπορεί να μην υπάρχει μεταξύ τους συμφωνία σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές απόπειρες επίθεσης σε μη στρατιωτικές υποδομές ή στόχους που συνδέονται με το Ισραήλ στο εξωτερικό, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν προετοιμασία για χτυπήματα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στο εξωτερικό, σύμφωνα με του Times of Israel.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ διεμήνυσε πως θα εξαλείψει τον νέο ηγέτη της Χαμάς

Nέο ξενοδοχείο της Wyndham Hotels & Resorts στη Βαρκελώνη

Ρέθυμνο: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Αμαρίου - Μήνυμα από το112

gazzetta
gazzetta reader insider insider