Σύψας: Ξεκινάει σήμερα η συζήτηση για τα σχολεία - Τι καθυστερεί τις αποφάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύψας: Ξεκινάει σήμερα η συζήτηση για τα σχολεία - Τι καθυστερεί τις αποφάσεις
Η συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική ανοίγματος των σχολείων μετά τις 8 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένη για σήμερα, όμως δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις αυτές τις μέρες.

«Τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σήμερα», είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, ο οποίος όμως τόνισε ότι δεν αναμένεται να έχουμε άμεσες αποφάσεις.

«Δε μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις, τόνισε λέγοντας πως με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία». Όπως είπε, όμως, ο καθηγητής αυτό που τον φοβίζει είναι μια επιδημιολογική έκρηξη.

Η συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική ανοίγματος των σχολείων μετά τις 8 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, όμως, αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν αυτές τις μέρες και αυτό γιατί λείπουν επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση, με δεδηλωμένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν, ει δυνατόν και όλες, οι εκπαιδευτικές βαθμίδεις από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση επιδιώκει, αν δεν είναι εφικτό ένα συνολικό άνοιγμα, να εξεταστεί ένα άνοιγμα τουλάχιστον για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου πλέον τίθεται ζήτημα ισορροπίας για πολλά παιδιά, ιδίως των μικρότερων τάξεων, παρά το ότι τα προβλήματα που είχαν ανακύψει τις πρώτες μέρες εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης έχουν πλέον εκλείψει.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider