Telosa: Μία επένδυση 400 δισ. δολαρίων - Η νέα πόλη των ΗΠΑ αναζητά τοποθεσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Telosa: Μία επένδυση 400 δισ. δολαρίων - Η νέα πόλη των ΗΠΑ αναζητά τοποθεσία
Μένει να βρεθεί μόνο το «που» θα χτιστεί, αλλά και το κεφάλαιο των 400 δισ. δολαρίων που είναι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός. 

Την καθαριότητα του Τόκιο, την ποικιλομορφία της Νέας Υόρκης και τις κοινωνικές υπηρεσίες της Στοκχόλμης σχεδιάζει να συνδυάσει στη νέα πόλη - ονόματι Telosa - που θέλει να δημιουργήσει ο δισεκατομμυριούχος Μαρκ Λορ, στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, ο Λορ έχει βρει το κατάλληλο αρχιτεκτονικό γραφείο... το Bjarke Ingels Group (BIG) για τα σχέδια της πόλης και τώρα μένει να βρει μόνο το «που» θα χτιστεί, αλλά και το κεφάλαιο των 400 δισ. δολαρίων που είναι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός.

Η νέα πόλη θα μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 5 εκατ. κατοίκους, θα είναι μία βιώσιμη μητρόπολη και πιθανότατα θα βρίσκεται κάπου στην αμερικανική έρημο. Το φιλόδοξο σχέδιο του πρώην στελέχους της Walmart, θα έχει φιλική προς το περιβάλλον αρχιτεκτονική, βιώσιμη παραγωγή ενέργειας και ένα υδρευτικό σύστημα κατάλληλο για αντοχή σε ξηρά κλίματα. Ενώ «υπόσχεται» πως θα χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για την μετακίνηση των κατοίκων από το σπίτι προς τη δουλειά τους, τα σχολεία και άλλες κοινωνικές δομές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο σημείο για τη δημιουργία της νέας πόλης, όμως πιθανά περιοχές είναι η Νεβάδα, η Γιούτα, το Αϊντάχο, η Αριζόνα, το Τέξας και τα Απαλάχια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στην πρώτη φάση της κατασκευής η πόλη θα μπορεί να φιλοξενήσει 50.000 κατοίκους και θα έχει κόστος περί τα 25 δισ. δολάρια, ενώ το όλο project αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 δισ. δολάρια, με τελικό στόχο τους 5 εκατ. κατοίκους σε διάστημα 40 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider