ΔΕΔΔΗΕ για πληγέντες από την «Ελπίδα»: Απαλλαγή από τη Χρέωση Δικτύου Διανομής για 4 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΔΔΗΕ για πληγέντες από την «Ελπίδα»: Απαλλαγή από τη Χρέωση Δικτύου Διανομής για 4 μήνες
Η Χρέωση θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμός των πελατών Χαμηλής Τάσης όλων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε αφαίρεση της Χρέωσης Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί σε τέσσερις μήνες, από τους λογαριασμούς όσων επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αττική, προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμός των πελατών Χαμηλής Τάσης όλων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και δεν επανήλθε η ηλεκτροδότησή τους για περισσότερο από ένα 24ωρο.

Ταυτόχρονα, θα δοθεί προτεραιότητα σε όλα τα αιτήματα για αποζημιώσεις για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές των πολιτών από τις πληγείσες από την κακοκαιρία «Ελπίδα» περιοχές.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, έως και χθες το βράδυ ο Διαχειριστής σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέταζε κατά πόσο ο μηδενισμός της χρέωσης θα ισχύσει για 2 ή για 4 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο μέτρο είχε προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ πέρυσι, για τις διακοπές ρεύματος που είχαν προκληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια». Σε εκείνη την περίπτωση, ο μηδενισμός της Χρέωσης Δικτύου Διανομής έγινε για έναν μήνα, τον Φεβρουάριο του 2021. Η έκπτωση αναλογούσε στο 10% των λογαριασμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider