Σε Τουρκία και Ρωσία τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση της Ευρώπης το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε Τουρκία και Ρωσία τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση της Ευρώπης το 2021
Το Διεθνές Αεροδρόμιο της ΚωνσταντινούπολHς βρέθηκε στην πρώτη θέση του top-10 με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών, διακινώντας 37 εκατ. ταξιδιώτες για το περασμένο έτος.

Τα αεροδρόμια στις πρωτεύουσες της Τουρκίας και της Μόσχας συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό διακίνησης επιβατών στην Ευρώπη για το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Όπως αναφέρεται στο σχετικά δημοσίευμα, το Διεθνές Αεροδρόμιο της ΚωνσταντινούπολHς βρέθηκε στην πρώτη θέση του top-10 με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών, διακινώντας 37 εκατ. ταξιδιώτες για το περασμένο έτος.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας, στην τρίτη το Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού, στην τέταρτη το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, στην πέμπτη το Domodedovo της Μόσχας και στην έκτη το Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης.

Συνολικά, Τουρκία και Ρωσία κατέχουν τις 4 από τις 10 πρώτες θέσεις στη λίστα των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών για το 2021.

Η Τουρκία και η Ρωσία επηρεάστηκαν λιγότερο σε σχέση με την πτώση στην αεροπορική κίνηση, κυρίως λόγω του σημαντικού όγκου εγχώριων πτήσεων και καθώς τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια επλήγησαν από τους περιορισμούς στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις που ελήφθησαν από τις κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλές πτήσεις για τα ελληνικά αεροδρόμια το 2021 - Το καλό και το κακό σενάριο για τις αερομεταφορές το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider