Ζελένσκι: Οι Ρώσοι χτύπησαν το Κίεβο με βορειοκορεατικό πύραυλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Οι Ρώσοι χτύπησαν το Κίεβο με βορειοκορεατικό πύραυλο
Ειδικοί πυροτεχνουργοί εργάζονται για να καθορίσουν τα ακριβή δεδομένα σχετικά με αυτόν τον πύραυλο, αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τάχθηκε υπέρ της άρσης των περιορισμών σχετικά με τον τρόπο που η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μεγάλου βεληνεκούς όπλα που τις έχουν προμηθεύσει δυτικοί σύμμαχοί της, μετά τον φονικό ρωσικό βομβαρδισμό κοντά στο Κίεβο, στον οποίο σύμφωνα με τον ίδιο πιθανόν χρησιμοποιήθηκε βορειοκορεατικός πύραυλος.

«Οι Ρώσοι δεν έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς στη χρήση τέτοιων όπλων- από τις πρώτες ημέρες του πλήρους κλίμακας πολέμου, καθώς ολόκληρη η επικράτεια του κράτους μας βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή μιας επίθεσης», έγραψε σήμερα στο X ο Ζελένσκι.

«Όταν οι μεγάλου βεληνεκούς δυνατότητες της Ουκρανίας δεν θα έχουν όρια, αυτός ο πόλεμος θα έχει σίγουρα όρια, θα φέρουμε το τέλος του πιο κοντά», συμπλήρωσε. Πρόσθεσε ότι «Ειδικοί πυροτεχνουργοί εργάζονται για να καθορίσουν τα ακριβή δεδομένα σχετικά με αυτόν τον πύραυλο».

Η Ουκρανία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να πλήξει στόχους βαθιά στη ρωσική επικράτεια, εν μέρει διότι οι ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ φοβούνται ότι αυτό θα τους παρέσερνε στον πόλεμο.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 πυραύλους και πάνω από 800 κατευθυνόμενες βόμβες εναντίον της Ουκρανίας σε μία εβδομάδα.

Καταδίκασε το «εσκεμμένο τρομοκρατικό πλήγμα» της Ρωσίας σε προάστιο του Κιέβου, στο οποίο σκοτώθηκε ένας πατέρας και ο 4χρονος γιος του, λέγοντας πως οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε έναν βορειοκορεατικό πύραυλο.

Εντούτοις, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές από το Κίεβο. Ο σύμβουλος του Ζελένσκι Αντρίι Γέρμακ δήλωσε πως ένα ιρανικού σχεδιασμού ντρόουν έπληξε το σπίτι της οικογένειας στο προάστιο Μπροβάρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Νεκροί 35χρονος και ο τετράχρονος γιος του από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο

Ουκρανία: Στόχος της εισβολής στο Κουρσκ η αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

Ρωσία: Εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο

gazzetta
gazzetta reader insider insider