Λονδίνο: Σε υψηλό 10ετίας αυξάνονται τα εισιτήρια στα ΜΜΜ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λονδίνο: Σε υψηλό 10ετίας αυξάνονται τα εισιτήρια στα ΜΜΜ
Η υπηρεσία Μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας θα αυξήσει κατά 4,8% το αντίτιμο για τα κόμιστρα του Μέτρο και των λεωφορείων της πόλης.

Η υψηλότερη αύξηση τιμών για τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της τελευταίας 10ετίας αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο Λονδίνο από την αρχή του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η υπηρεσία Μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας θα αυξήσει κατά 4,8% το αντίτιμο για τα κόμιστρα του Μέτρο και των λεωφορείων της πόλης από την 1η Μαρτίου.

Έτσι, τα εισιτήρια του Μετρό εντός της London Zone 1 θα αυξηθούν κατά 10 πένες, στις 2,50 στερλίνες, στην πρώτη αύξηση τους τα τελευταία 6 χρόνια.

Ακόμα, τα εισιτήρια για τα λεωφορεία που κινούνται στο κεντρικό Λονδίνο θα αυξηθούν κατά 10 πένες, στις 1,65 στερλίνες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αυξήσεις έρχονται με στόχο την αναδιάρθρωση των ΜΜΕ του Λονδίνου, που έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αυξάνοντας το έλλειμμα στα ταμεία της υπηρεσίας Μεταφορών της πόλης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των εισιτηρίων από τον Ιανουάριο του 2012, εν μέσω της πτώσης της αγοραστικής δύναμης των Βρετανών πολιτών λόγω της ανόδου των πληθωριστικών πιέσεων και της ανόδου των ενεργειακών τιμών για το σύνολο των νοικοκυριών της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider