Κρεμλίνο: Υπεύθυνη η Ουκρανία για τη συνέχιση των εχθροπραξιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεμλίνο: Υπεύθυνη η Ουκρανία για τη συνέχιση των εχθροπραξιών
Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι αρνείται να διαπραγματευτεί. Αρνείται την κατηγορία η Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:20

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το βράδυ της Παρασκευής διέταξε στην παύση της επίθεσης στην Ουκρανία, αναμένοντας την έναρξη διαπραγματεύσεων με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάτι που όμως δεν συνέβη οπότε ο Πούτιν έδωσε εντολή για συνέχιση των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμιτρι Πεσκόφ, οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν ύστερα από την άρνηση της ουκρανικής ηγεσίας να διαπραγματευτεί.

Αρνείται την κατηγορία η Ουκρανία

Η Ουκρανία απέρριψε σήμερα τους υπαινιγμούς ότι αρνείται να διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, όμως είπε ότι δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τελεσίγραφα ή απαράδεκτους όρους.

Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ένας σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει προετοιμάσει μια διαπραγματευτική θέση, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεφάρμοστους διαπραγματευτικούς όρους εκ μέρους της Ρωσίας.

«Μόλις χθες οι επιθετικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλιμακώθηκαν, με βραδινές μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων», σημείωσε σε ένα μήνα.

«Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες μονάχα ως μια απόπειρα να καταρρεύσει η Ουκρανία και να αναγκαστεί να αποδεχθεί κατηγορηματικά απαράδεκτους όρους».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαβούσογλου σε Λαβρόφ: Σταματήστε την επίθεση στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider