Καλαφάτης: Τιμούμε και ευγνωμονούμε τους Αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλαφάτης: Τιμούμε και ευγνωμονούμε τους Αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον
Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, παρέστη σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης.

Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου, εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρέστη σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Η σημερινή επιμνημόσυνη δέηση ανταποκρίνεται στο χρέος τιμής και μνήμης που έχουμε προς τους πεσόντες Αστυνομικούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν το μεγαλείο της θυσίας τους. Η ευγνωμοσύνη μας για όσα πρόσφεραν στην Πατρίδα μας είναι ανυπόκριτη. Οφείλουμε όμως ένα μεγάλο και ειλικρινές Ευχαριστώ στους μαχητές του σήμερα», είπε ο κ. Καλαφάτης στον χαιρετισμό του.

Ο υφυπουργός τόνισε πως γυναίκες και άνδρες αστυνομικοί «πολλές φορές βάζουν πάνω από τις οικογένειές τους το υπηρεσιακό καθήκον και την ευημερία της χώρας» και ανέφερε ως παραδείγματα τους τέσσερις αστυνομικούς που πρόσφατα απέτρεψαν μια δολοφονία γυναίκας στη Θεσσαλονίκη αλλά και αυτούς «που κίνησαν Γη και ουρανό» και έδρασαν ακαριαία και συντονισμένα, ώστε να συλληφθούν αμέσως οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καλαφάτης είπε πως η Πολιτεία εργάζεται για την ασφάλεια των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και κατέληξε: «Δεν ξεχνούμε. Τιμούμε και ευγνωμονούμε όλες και όλους εκείνους που έπεσαν στο καθήκον. Υποκλινόμαστε στην αξιοσύνη, την τόλμη και τη λεβεντιά τους. Τιμούμε την προσφορά τους σε όλους εμάς, στην κοινωνία μας, στην Πατρίδα μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider