ΗΠΑ: Επεκτείνεται έως τις 18 Απριλίου η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε ΜΜΜ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Επεκτείνεται έως τις 18 Απριλίου η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε ΜΜΜ
Η αρχική διορία μέχρι πρότινος επρόκειτο να λήξει στις 19 Μαρτίου.

Επεκτείνεται η ομοσπονδιακή οδηγία στις ΗΠΑ για την υποχρεωτικότητα της μάσκας σε αεροπλάνα, αεροδρόμια, τρένα και λεωφορεία έως τις 18 Απριλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η αρχική διορία μέχρι πρότινος επρόκειτο να λήξει στις 19 Μαρτίου.

Η παράταση της εντολής έρχεται καθώς η αμερικανική κυβέρνηση, οι πόλεις και οι πολιτείες έχουν ανακαλέσει τις οδηγίες για μάσκες και άλλες πολιτικές για την πανδημία καθώς μειώνονται τα κρούσματα Covid.

«Με τη σύσταση του CDC, η TSA θα επεκτείνει την οδηγία ασφαλείας για τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους συγκοινωνιακούς κόμβους για έναν μήνα, έως τις 18 Απριλίου», ανακοίνωσε το CDC.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το CDC θα συνεργαστεί με τις κυβερνητικές υπηρεσίες για να βοηθήσει στην ενημέρωση του αναθεωρημένου πλαισίου πολιτικής για το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να απαιτούνται μάσκες στο πλαίσιο των δημόσιων συγκοινωνιών».

Το CDC είπε ότι το νέο πλαίσιο θα βασίζεται στον αριθμό των κρουσμάτων, στην ύπαρξη νέων μεταλλάξεων και στα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider