Κρεμλίνο: Η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεμλίνο: Η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων και προειδοποίησε τη Δύση ότι διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να ικανοποιήσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία χωρίς να έχει ανάγκη για βοήθεια από την Κίνα.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του μεγάλα αστικά κέντρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος είπε ότι κάποιες από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας είναι ήδη περικυκλωμένες από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ερωτηθείς από το Reuters σχετικά με τα σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα, ο Πεσκόφ απάντησε: «Οχι».

«Η Ρωσία διαθέτει τη δική της ανεξάρτητη δυνατότητα να συνεχίσει την επιχείρηση. Όπως είπαμε, εξελίσσεται βάσει σχεδίου και θα ολοκληρωθεί στην ώρα της και πλήρως».

«Η επίθεση κοντά στα πολωνικά σύνορα στόχευε στην πρόκληση πανικού»

Η ρωσική επίθεση σε μια μεγάλη ουκρανική βάση κοντά στο σύνορο με την Πολωνία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, είχε στόχο την πρόκληση πανικού στους πολίτες, δήλωσε σήμερα ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, μια ημέρα μετά το πλήγμα αυτό που στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

«Μια πυραυλική επίθεση μόλις 20 χιλιόμετρα από το σύνορό μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ρωσία. (Η Ρωσία) θέλει να προκαλέσει πανικό ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Μοραβιέτσκι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους ομολόγους του της Ουκρανίας και της Λιθουανίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Σε εξέλιξη απομάκρυνση αμάχων από δέκα «ανθρωπιστικούς διαδρόμους»

Νέα έκκληση Ζελένσκι για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από το ΝΑΤΟ

«Τα πράγματα στην Ουκρανία δεν πηγαίνουν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε» παραδέχεται Ρώσος αξιωματούχος

gazzetta
gazzetta reader insider insider