Γερμανία: Επανεξέταση της εξωτερικής της πολιτικής ως προς τη Ρωσία ζητά ο Ουκρανός πρέσβης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Επανεξέταση της εξωτερικής της πολιτικής ως προς τη Ρωσία ζητά ο Ουκρανός πρέσβης
«Περισσότερη κινητοποίηση» και εκ νέου «επεξεργασία της εξωτερικής πολιτικής» ζήτησε από τη Γερμανία ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο 'Αντρι Μέλνικ, επικρίνοντας για μία ακόμη φορά τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

«Περισσότερη κινητοποίηση» και εκ νέου «επεξεργασία της εξωτερικής πολιτικής» ζήτησε από τη Γερμανία ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο Άντρι Μέλνικ, επικρίνοντας για μία ακόμη φορά τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, για τη στάση του τόσο τώρα όσο και κατά το παρελθόν, από τις θέσεις του ομοσπονδιακού υπουργού Εξωτερικών και του προσωπάρχη της καγκελαρίας υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Εάν δεν επανεξεταστεί αυτή η καταστροφή της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο και να βρεθείτε και πάλι εξαρτημένοι», προειδοποίησε ο κ. Μέλνικ, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Ο ουκρανός διπλωμάτης πρόκειται να συναντηθεί με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τις επόμενες ημέρες, επισήμανε ωστόσο ότι έχει ζητήσει ακρόαση ήδη από την πρώτη ημέρα του πολέμου στη χώρα του.

«Δεν υπήρξε απάντηση. Τώρα κάλεσα τον σύμβουλό του για εξωτερικά θέματα», δήλωσε ο Άντρι Μέλνικ, ο οποίος, χθες, σε συνέντευξή του στην Tagesspiegel, δήλωσε για τον κ. Σταϊνμάιερ ότι «θεωρεί τη σχέση με τη Ρωσία ως κάτι θεμελιώδες, ακόμη και ιερό, ό,τι και αν συμβεί», υποστηρίζοντας ότι «ούτε ο πόλεμος παίζει σημαντικό ρόλο» για τον Γερμανό Πρόεδρο.

Ερωτώμενος σχετικά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, εξέφρασε πριν από λίγο την κατανόηση της κυβέρνησης «για την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία σε αυτόν τον φριχτό πόλεμο», απέρριψε ωστόσο την κριτική στο πρόσωπο του Ομοσπονδιακού Προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ξεπέρασαν τους 4,2 εκατ. οι πρόσφυγες μετά τη ρωσική εισβολή

Πολωνία: Η Γερμανία το μεγαλύτερο εμπόδιο για αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

Γερμανία: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Απορρίπτεται εκ νέου ένα ενεργειακό εμπάργκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider