Η Αυστραλία στέλνει 1,25 εκατ. συσκευασίες βρεφικών τροφών στις ΗΠΑ - Συνεχίζονται οι ελλείψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αυστραλία στέλνει 1,25 εκατ. συσκευασίες βρεφικών τροφών στις ΗΠΑ - Συνεχίζονται οι ελλείψεις
Η εταιρεία Bubs Australia συμφώνησε με την αμερικανική επιτροπή τροφίμων και φαρμάκων να εφοδιάσει τις ΗΠΑ με 1,25 εκατ. συσκευασίες βρεφικών τροφών. 

Σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ βρίσκεται η Αυστραλία για την ενίσχυση της αγοράς με βρεφικές τροφές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστραλιανής κυβέρνησης της Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται, η χαλάρωση των μέτρων για την πολιτική εισαγωγής βρεφικών τροφών ήταν μια καίρια απόφαση μετά τις ελλείψεις που καταγράφονται σε όλες της πολιτείες των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες που παράγουν βρεφικές τροφές, παγκοσμίως, εξερευνούν τις δυνατότητες που παρέχει η αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία Bubs Australia συμφώνησε με την αμερικανική επιτροπή τροφίμων και φαρμάκων να εφοδιάσει τις ΗΠΑ με 1,25 εκατ. συσκευασίες βρεφικών τροφών.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με την κυβέρνηση Μπάιντεν» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως θα βοηθήσει στην κάλυψη των ελλείψεων στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα και η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε πως βρίσκεται «σε μια καλή θέση» για να μπορέσει να βοηθήσει και εκείνη με την έλλειψη βρεφικών τροφών στις ΗΠΑ. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η απόφαση για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ βαρύνει αποκλειστικά τις εταιρείες και όχι την κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε πως η ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου από την παρασκευάστρια εταιρία Abbott Laboratories και το κλείσιμο της εργοστασιακής μονάδας της στην πόλη Στέρτζις του Μίσιγκαν, στη διάρκεια μιας έρευνας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες ελλείψεις βρεφικού γάλακτος στην πρόσφατη ιστορία για τις αμερικανικές οικογένειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το 1ο ευρωπαϊκό φορτίο βρεφικού γάλακτος έφτασε στις ΗΠΑ - Θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη πτήση

Ο FDA χαλαρώνει τους κανόνες για τις εισαγωγές βρεφικού γάλακτος για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider