Σάμος: Συνεχίζει η μάχη με την πυρκαγιά - Φωτιές σε Κάρυστο, Πρέβεζα και Κεφαλονιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σάμος: Συνεχίζει η μάχη με την πυρκαγιά - Φωτιές σε Κάρυστο, Πρέβεζα και Κεφαλονιά
Η εικόνα των πύρινων μετώπων ανά την Ελλάδα.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές που παραμένουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη δυτική Σάμο.

Οι παρεμβάσεις από αέρος αλλά και οι προσπάθειες σε δύσβατα σημεία από επίγεια συνεργεία δασοπυρόσβεσης είχαν σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί περιμετρικά η πυρκαγιά και να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Οι άνεμοι όμως που πνέουν προκαλούν αναζωπυρώσεις.

Μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σημείωσε ότι «από τις 10 το πρωί δεν υπάρχουν εστίες ενώ η περιοχή που καιγόταν μέχρι τα ξημερώματα έχει οριοθετηθεί». Ο δήμαρχος ανέφερε πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για φωτιά που ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ ενώ απέκλεισε πιθανότητα ανθρώπινης παρέμβασης.

Στο μεταξύ επέστρεψαν στα σπίτια τους κάτοικοι των οικισμών Λημνιώνας και Αγίας Κυριακής που εκκενώθηκαν προληπτικά ενώ πάντα σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ κάηκαν παραθεριστικές κατοικίες στον οικισμό Μακριά Πούντα αλλά και βάρκες αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Στην Κάρυστο

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου Ευβοίας.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι έντονοι και ήδη έχουν κινητοποιηθεί επίγειες δυνάμεις από Χαλκίδα και Μαντούδι, ενώ αποστέλλονται προς την Κάρυστο και εναέριες δυνάμεις.

Στην Κεφαλονιά

Ακόμα, εξακολουθεί να καίει η φωτιά σε δασική έκταση στον 'Άγιο Κωνσταντίνο, στα Δαυγάτα Κεφαλονιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη τύπου πετζετέλ και ένα air traktor, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Να σημειωθεί ότι από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στην Πρέβεζα

Στη φωτιά που ξέσπασε το το απόγευμα ανάμεσα στα χωριά Άγιος Θωμάς και Νεοχώρι στην Πρέβεζα, μάχη με τις φλόγες, δίνουν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άνδρες. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, δύο αεροπλάνα τύπου PZL, καθώς και βυτιοφόρα του δήμου.

Η φωτιά βρίσκεται μέσα σε ελαιώνες και σε χορτολιβαδική έκταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιά στο Αρίστεινο του Έβρου - Εκκενώθηκε προληπτικά το παιδικό χωριό SOS

gazzetta
gazzetta reader insider insider