Εγκαίνια της έκθεσης «Thalassa: Η Θάλασσα στην Ελληνική Τέχνη από την αρχαιότητα έως σήμερα» στη Σαγκάη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαίνια της έκθεσης «Thalassa: Η Θάλασσα στην Ελληνική Τέχνη από την αρχαιότητα έως σήμερα» στη Σαγκάη
Η διαχρονική και δυναμική παρουσία της θάλασσας ως πηγής έμπνευσης στην ελληνική Τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και ως στοιχείου άρρηκτα συνυφασμένου με την εξελικτική πορεία της Ελλάδας.

H διαχρονική και δυναμική παρουσία της θάλασσας ως πηγής έμπνευσης στην ελληνική Τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και ως στοιχείου άρρηκτα συνυφασμένου με την εξελικτική πορεία της Ελλάδας, προβάλλεται στην έκθεση Thalassa: Η Θάλασσα στην Ελληνική Τέχνη από την αρχαιότητα έως σήμερα, που εγκαινιάσθηκε, χθες, 18 Ιουλίου, στη Σαγκάη, στο εμβληματικό μουσείο αρχαίας κινεζικής Τέχνης, Shanghai Museum, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Σαγκάη, κ. Βασίλειου Κονιάκου, υψηλόβαθμων αξιωματούχων της τοπικής Κυβέρνησης και εκπροσώπων των Προξενικών Αρχών της πόλης.

Προϊόν εποικοδομητικής συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Μουσείου της Σαγκάης, η Έκθεση παρουσιάζει 5 αρχαία εκθέματα με τη μορφή τρισδιάστατου ψηφιακού ολογράμματος υψηλής ανάλυσης και 34 έργα σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών (μ.α. Βολανάκη, Χατζή, Γαΐτη, Μαλέα, Οικονόμου, Τσαρούχη), προερχόμενα από Μουσεία, Δημοτικές Πινακοθήκες, Ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, αντιπροσωπευτικά ποικίλων εκφάνσεων της εικαστικής δημιουργίας, με σημείο αναφοράς την κυρίαρχη θέση της θάλασσας στην ελληνική Τέχνη.

Κατά την τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών περιορισμών, προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού, κας. Λίνας Μενδώνη, η οποία αναφέρθηκε στη σχέση της Ελλάδας με τη θάλασσα.

Παράλληλα προς την ευτυχή συγκυρία έναρξης της Έκθεσης κατά το έτος συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, και κατά το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού, η “Thalassa” συμβολίζει μία μικρή νίκη, καθώς αποτελεί την πρώτη διεθνή Έκθεση που διοργανώνεται στη Σαγκάη μετά από την άρση του αυστηρού δίμηνου υγειονομικού αποκλεισμού. Συγχρόνως, είναι η Έκθεση με την οποία το Μουσείο της Σαγκάης ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο της λειτουργίας του στο κτίριο στο οποίο στεγάζονται τώρα οι συλλογές του και το οποίο θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα ανακαινισθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider