Ταϊβάν: Ευχαριστίες προς τις ΗΠΑ για τη διατήρηση της ασφάλειας στα στενά της Ταϊβάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταϊβάν: Ευχαριστίες προς τις ΗΠΑ για τη διατήρηση της ασφάλειας στα στενά της Ταϊβάν
Το ΥΠΕΞ της Ταϊβάν ανέφερε ότι ο «απρόκλητος στρατιωτικός και οικονομικός εκφοβισμός» της Κίνας «ενίσχυσε περαιτέρω την ενότητα και την ανθεκτικότητα του παγκόσμιου δημοκρατικού στρατοπέδου».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν εξέφρασε το Σάββατο την «ειλικρινή ευγνωμοσύνη» προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις «συγκεκριμένες ενέργειες» για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης στα στενά της Ταϊβάν και στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, o συντονιστής των ΗΠΑ για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, Κουρτ Κάμπελ, δήλωσε ότι η Κίνα «αντέδρασε υπερβολικά» στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, η οποία πυροδότησε ημέρες στρατιωτικών ασκήσεων του Πεκίνου γύρω από το νησί, το οποίο η Κίνα θεωρεί δικό της έδαφος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ανέφερε σε δήλωση του το Σάββατο, ότι ο «απρόκλητος στρατιωτικός και οικονομικός εκφοβισμός» της Κίνας «ενίσχυσε περαιτέρω την ενότητα και την ανθεκτικότητα του παγκόσμιου δημοκρατικού στρατοπέδου».

Η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ Γουέν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η απειλή βίας της Κίνας είναι αμείωτη, παρόλο που οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του Πεκίνου γύρω από το νησί, μετά την επίσκεψη της Πελόζι την περασμένη εβδομάδα, φαινόταν να μειώνονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταϊβάν: Η Κίνα συνεχίζει τις στρατιωτικές δραστηριότητές κοντά στο νησί

gazzetta
gazzetta reader insider insider